מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה בבקשהמירל25/03/2012
שלום ד"ר
שבועיים מטופלת בפרוזק 20 מג בגלל התקפי פאניקה שמלווים באגורפוביה.
מזה כשבוע ישנה שינה לא מרגיעה ולא מרעננת
כשאני מתעוררת אני נמצאת בתחושת דה ריאליזציה לוקח לי זמן להבין איפה אני מה קורה ומה השעה. מרגישה אפיסת כוחות ולוקח לי המון זמן "להרים" את עצמי מהמיטה.
האם התופעה מוכרת? האם עוברת?
בנוסף, יש לי ימים שאני מרגישה נטולת פחד- יוצאת לעבודה מתפקדת ומרגישה יעילה ו"רגילה"
ויש ימים שאפילו ללכת לשירותים מפחיד אותי. כל היום המחשבות מטרידות (מחשבות כמו שזה לא יעבור, שאני משתגעת, שאני מנותקת מהמציאות, שאני לא מצליחה לאסוף את עצמי) כל היום שוכבת במיטה ומחכה להתקף הבא(על הדרך גם הופכת את האינטרנט על הנושא ולא מסוגלת להתעלות מעל עצמי ומעל מחשבותיי. ונמצאת בדה ריאליזציה קשה
מה דעתך?
שכחתי לציין שאני לוקחת את הכדור בבוקר
ושאלה נוספת,
עד לפני כחודש (לפני שהתחילה כל התופעה) הייתי רגילה לעבוד לילות והייתי רגילה ללכת לישון מאוחר 11-12
כיום כבר בשעה 9 מרגישה תשישות. התשישות מלווה במין הרגשה שונה של המציאות כאילו אני כבר חצי ישנה ופחות מעכלת מה קורה סביבי.
אני לא מסוגלת להישאר ערה ונרדמת אפילו בישיבה! ואז מתעוררת ב6 בבוקר...
האם זה מהפרוזק?
מה עושים?
מה הסיכויים להירפא??
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עזרה בבקשה - תגובה
ד''ר אודי אורן25/03/2012למירל שלום,
ממליץ לך לפנות בדחיפות לרופא שנתן לך את התרופה ולהתייעץ איתו.
אם הרופא אינו פסיכיאטר ממליץ לך לפנות לפסיכיאטר (רופא שמומחה בטיפול בבעיות מהסוג שאת מתארת). יש היום תרופות חדשות שנחשבות ליותר יעילות מפרוזאק.
בנוסף אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה. טיפול פסיכולוגי ממומלץ במצבים כאלו. הטיפולים המומלצים הם EMDR ו-CBT.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)