מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תקוע בין הפחדים לשאיפותאלי26/03/2012
שלום רב! אני בן 29, סטודנט, עם שאיפות גדולות להמשך החיים. אני יודע עובדתית שאני יחסית די חכם, נראה טוב, וגם חזק פיזית, אך בכל זאת סובל מסוג של חרדה חברתית(אף על-פי שמילאתי את שאלון ליבוביץ' ולפי הנתונים אינני סובל מחרדה חברתית). אני מתמלא חרדה אל מול קהל, בראיונות עבודה, אל מול דמויות סמכות כריזמטיות וכו'. חשוב לי לציין שיש בי כריזמטיות אבל זאת קיימת רק שאני מרגיש שמעריכים אותי. אינני אדם ביישן, לפעמים אף קצת חצוף או בוטה(אולי זה בא על מנת להסתיר את הפחדים). בקיצור..:) ניסיתי טיפול פסיכולוגי-דינמי במשך שנתיים, לקחתי פרוזק(פריזמה), הייתי בסדנה לדיבור מול קהל, הלכתי למגדת עתידות, טופלתי אצל אורה גולן, ניסיתי סמים, קראתי המון חומר בנושא ועדיין כלום לא זז. מה עליי לעשות? נ.ב- למזלי אני עקשן ודאגתי להיחשף הרבה לדיבור מול קהל, אחרי כמה דקות החרדה שוכחת אך כל פעם מחדש היא מתעוררת כשאני צריך להיות במרכז תשומת הלב. האם חשיפות מרובות אמורות לטפל בבעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תקוע בין הפחדים לשאיפות - תגובה
ד''ר חיים היילפרין28/03/2012אתה נלחם בתחושות המשקפות נאמנה את הלחצים שבחייך, וזו גם הסיבה מדוע קשה כל כך לסייע לך להיפטר מ"בעיה" זו. זה לגמרי טבעי (= נורמלי, בריא) לחוות מידה של מתח וחרדה "מול קהל, בראיונות עבודה, מול דמויות כריזמטיות וכו'". במקום לבזבז את זמנך וכספך על פתרונות האמורים להכחיד רגשות אלה, למד לתת להן לגיטימציה ולקבלן כמקור מידע קריטי לניהול אופטימאלי של חייך. וכן, חשיפה מרובה אכן גורמת להתרגלות ולהפחתת החרדה (אבל זה כאמור אינו הופך את החרדה שלפני ההתרגלות לפתולוגיה הדורשת טיפול). אם משהו מזה אינו ברור לך, צור איתי קשר לאחד המספרים שלהלן ואסביר לך ביתר פירוט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)