חרדת נהיגה עקב תאונה

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• חרדת נהיגה עקב תאונה
    מעיין
    17/04/2012

לפני מס חודשים נכנס ברכבי רכב שנסע באדום , בלמתי את הרכב בזמן ואף עפ"י שהרכב טוטל לוסט הכול בסדר מבחינה פיזית.
    נהגתי לאחר התאונה ברכב חדש שרכשנו והכול היה בסדר אך לאחר כחודש באמצע נסיעה חטפתי התקף חרדה (פוסט תראומה..), המשכתי לנסות לנהוג לאחר ההתקף המדובר והתקפי החרדה נמשכו ותכיפותן גדלה. הבעיה העיקרית בזמן התקף היא שאני מרגישה שאין לי שליטה על הרגל שמשמשת לנהיגה , שקיים ניתוק בין הפקודות שהמוח נותן למה שהרגל "מבינה".. ואני פוחדת שבמקום ללחוץ ברקס אני אלחץ גז.
    היום אני לא מסוגלת לנהוג כלל, כשאני מכריחה את עצמי (מה שכבר כמעט לא קורה) אני מצליחה לנהוג מטרים ספורים כשהרגל על הברקס לסירוגין מבלי ללחוץ על הגז כלל (פחד מחוסר שליטה - כאמור..) .
    אני משערת שאצטרך טיפול עי איש מקצוע אבל היתי רוצה לדעת אם יש משהו שאוכל לעשות בעצמי (זה משפיע מאוד על איכות החיים שלי, קשה מאוד להתנהל ולהתנייד ללא יכולת לנהוג במיוחד כשיש ילדים קטנים...)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדת נהיגה עקב תאונה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדת נהיגה עקב תאונה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    17/04/2012

מה שאת יכולה וצריכה לעשות בעצמך הוא ...להמשיך לנהוג. הפחד והחרדה אינם הבעיה האמיתית כאן (מדובר ברגשות טבעיים ומובנים לגמרי על רקע הטראומה שעברת) - דפוס ההמנעות (מנהיגה ובכלל) שאת מפתחת הוא הבעיה האמיתית. הדבר היחיד שיכול בסופו של יום למתן את החרדה מהנהיגה עד להעלמותה הוא עצם הנהיגה - אל תכנעי לחרדה (אל "תפחדי מהפחד") והמשיכי לנהוג למרות הכל. אם את מתקשה ליישם את ההנחייה, אל תהססי לגשת למספר שיחות אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. (את זכאית לקבל טיפול פסיכולוגי גם באופן פרטי ע"ח חברת הביטוח, כחלק מהפיצוי המגיע לך על הפגיעה שנגרמה לך עקב התאונה.) בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו