הקלה מיידית לחרדות מלבד תרופות

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• הקלה מיידית לחרדות מלבד תרופות
    עמית
    09/05/2012

אני סובל מחרדות הבאות לידי ביטוי בעיקר בתחום הקריירה. אני אב טרי, במקום עבודה חדש מאתגר (ומלחיץ מאוד) ובטיפול פסיכולוגי ואני חווה חרדות קשות. אני לא ישן בלילות ופשוט מרגיש שאני מתפרק ולא מסוגל לשאת את המתח. הפחד מכשלון, עימותים וביקורת גרם לי בכל פעם מחדש להתפטר מעבודתי גם בעבודות הרבה פחות מלחיצות מהנוכחית. הפעם אני רוצה להתמודד ולא להתפטר אך אני מרגיש שאני זקוק לשם כך להקלה מיידית ולשינה בלילות. הפסיכולוגית שלי המליצה על כדורי שינה ועל רמוטיב אך הרופא משפחה אליו פניתי בשביל מרשם טען שאני צעיר (32) ובריא מדי בשביל תרופות כאלו והפתרון הוא בשינוי אורח החיים. גם ככה לא הייתי שלם עם לקיחת תרופות והוא הלחיץ אותי עוד יותר. רגיעון לא עוזר לי באמת. יש לכם רעיון להקלה מיידית ולשינה שהיא לא באמצעות תרופות? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הקלה מיידית לחרדות מלבד תרופות - תגובה

ד''ר אודי אורן
    09/05/2012

לעמית שלום,
    הרופא שלך צודק. תרופות כאלו יכולות לשמש כעזרה ראשונה, אבל כדרך להתמודד עם בעיה ארוכת טווח, זהו פתרון עם תג מחיר גבוה ביותר.
    אני רוצה להציע לך שני כיוונים: בנוגע לאורח חיים אני ממליץ לך להוסיף במיידי פעילות פיזית יום יומית (ולוא גם צנועה בהתחלה) ומדיטציה/תרגילי הרפיה לפחות פעם ביום (אפשר להתחיל ב-5- 10 דקות ולהגדיל בהמשך).
    הכיוון השני הוא כיוון טיפולי. איני יודע לאיזה טיפול פסיכולוגי אתה הולך אבל חשוב מאד שיתן לך פתרונות מעשיים בנוגע להתמודדות עם מתח. אני ממליץ לך לשוחח עם הפסיכולוגית שלך על מה האמצעים הפסיכולוגיים שהיא מציעה לך כדי להתמודד עם החרדות מהן אתה סובל. קימות גישות טיפוליות ממוקדות המסוגלות לעזור במצבים כאלו.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו