מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הקלה מיידית לחרדות מלבד תרופותעמית09/05/2012
אני סובל מחרדות הבאות לידי ביטוי בעיקר בתחום הקריירה. אני אב טרי, במקום עבודה חדש מאתגר (ומלחיץ מאוד) ובטיפול פסיכולוגי ואני חווה חרדות קשות. אני לא ישן בלילות ופשוט מרגיש שאני מתפרק ולא מסוגל לשאת את המתח. הפחד מכשלון, עימותים וביקורת גרם לי בכל פעם מחדש להתפטר מעבודתי גם בעבודות הרבה פחות מלחיצות מהנוכחית. הפעם אני רוצה להתמודד ולא להתפטר אך אני מרגיש שאני זקוק לשם כך להקלה מיידית ולשינה בלילות. הפסיכולוגית שלי המליצה על כדורי שינה ועל רמוטיב אך הרופא משפחה אליו פניתי בשביל מרשם טען שאני צעיר (32) ובריא מדי בשביל תרופות כאלו והפתרון הוא בשינוי אורח החיים. גם ככה לא הייתי שלם עם לקיחת תרופות והוא הלחיץ אותי עוד יותר. רגיעון לא עוזר לי באמת. יש לכם רעיון להקלה מיידית ולשינה שהיא לא באמצעות תרופות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הקלה מיידית לחרדות מלבד תרופות - תגובה
ד''ר אודי אורן09/05/2012לעמית שלום,
הרופא שלך צודק. תרופות כאלו יכולות לשמש כעזרה ראשונה, אבל כדרך להתמודד עם בעיה ארוכת טווח, זהו פתרון עם תג מחיר גבוה ביותר.
אני רוצה להציע לך שני כיוונים: בנוגע לאורח חיים אני ממליץ לך להוסיף במיידי פעילות פיזית יום יומית (ולוא גם צנועה בהתחלה) ומדיטציה/תרגילי הרפיה לפחות פעם ביום (אפשר להתחיל ב-5- 10 דקות ולהגדיל בהמשך).
הכיוון השני הוא כיוון טיפולי. איני יודע לאיזה טיפול פסיכולוגי אתה הולך אבל חשוב מאד שיתן לך פתרונות מעשיים בנוגע להתמודדות עם מתח. אני ממליץ לך לשוחח עם הפסיכולוגית שלך על מה האמצעים הפסיכולוגיים שהיא מציעה לך כדי להתמודד עם החרדות מהן אתה סובל. קימות גישות טיפוליות ממוקדות המסוגלות לעזור במצבים כאלו.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)