מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סובלתמישהי14/05/2012
היי אני בחורה בת 22. משכילה מאוד וגם נראית טוב.
אני סובלת מחרדה חברתית כבר 4 שנים לערך דבר שהתחיל פחות או יותר מן הצבא. אני כבר כמעט שנה אצל פסיכולוג בגישה הקוגנטיבית ולא מרגישה שיפור. אני גם לוקחת כמעט שנה את הכדור דרלין שעוזר ומקל עלי מאוד עם החרדות אבל המחשבות וצורת החשיבה אינה משתנה ......
בנוסף בזמן האחרון אני מתחילה לתהות לגבי מי אני באמת ומה הזהות שלי. והאם הכל אמיתי, שכן אם כן מדוע אני סובלת ככה? הרי סה"כ אני בחורה נאה וחכמה אז למה אני פוחדת? התחושות הלא הגיוניות האלה גורמות לי להרגיש שהמציאות לא הגיונית.
האם כדאי להחליף כדור? האם כאשר החרדה תפחת אני אתחיל להרגיש יותר מחוברת לעצמי?באיזו עוד דרך אפשר לחזק את הקשר שלי עם עצמי? אני פוחדת לאבד את עצמי... פוחדת שאשתגע בסוף מרוב מחשבות...
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סובלת - תגובה
ד''ר חיים היילפרין18/05/2012מצטער על האיחור בתגובה (בשל תקלה טכנית במערכת). לא ברור לי מדוע לאחר שנה של טיפול CBT אינך מרגישה שיפור - מניסיוני בגישה הזו היית אמורה להתקדם משמעותית כבר לאחר מספר פגישות... אני מציע לך לשוחח עם המטפל שלך ולעשות הערכת ביניים בנוגע ליעילות הטיפול. במקביל כדאי לך להתייעץ עם הפסיכיאטר לגבי הדרלין ולשקול את החלפתו בנוגד חרדה מסוג SSRI. (באופן כללי, כדאי שתדעי שתרופות פסיכיאטריות אינן הטיפול המומלץ בחרדה - גם כשהתרופה מקלה על התסמינים היא אינה מטפלת בשורש הבעיה ובמובן זה עלולה אפילו לקבע אותה, ויש לה תופעות לוואי לא רצויות.) בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מישהי18/05/2012ומה לגבי הניתוקים?האם זה מצב טבעי?האם זה מצב הפיך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין18/05/2012הניתוקים שאת מתארת הם תסמין מוכר ושכיח של חרדה, וכן, הם יעלמו יחד עם שאר תסמיני החרדה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אתה מתמחה בשיטה הקוגנטיבית?
מישהי19/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
האם אתה מתמחה בשיטה הקוגנטיבית? - תגובה
ד''ר חיים היילפרין19/05/2012כן, וזו הסיבה שהבעתי תמיהה לגבי יעילות הטיפול בך... צרי איתי קשר טלפוני אם תרצי הבהרה נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)