מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה מהתעלפותאניני03/06/2012
שלום, אני בת 17.5 כתבתי כאן כמה פעמים - בעבר סבלתי מהתקפי חרדה אך למזלי הבנתי שהכל בראש - הכנסתי לעצמי לראש שאני היפוכונדרית התחלתי להאמין בזה והיו לי התקפי חרדה. קראתי המון מאמרים וכתבות על חרדות ודרך טיפול . בהתחלה למדתי לשלוט על ההתקפים ולזהות מתי הם באים - לעצור את המחשבה שגורמת לחרדה ולהרגע . והיה התקף חרדה אחד שאחריו קמתי ואמרתי לעצמי שאני לא מוכנה שזה ינהל אותו - קראתי מדריכים ופשוט עצרתי את זה בעצמי ! אני מאוד גאה בעצמי שהצלחתי לצאת מזה - כבר כמה חודשים טובים שלא היה לי התקף חרדה .
שמתי לב שאני מאוד מפחדת מהתעלפות, ובחיים לא התעלפתי! בנוסף אני גם מפחדת להקיא. ולכן כל פעם שאני חשה חולשה או סחרור אני נכנסת ללחץ ופחד.
אני מפחדת לקרוא מידע על התעלפות כי תמיד כתובים תסמינים ודברם כאלה , ואני מכירה את עצמי- אם אני יחוש משהו דומה לתסמינים שקראתי אני אכנס ללחץ וחרדה ולכן אני בורחת מכל מידע אפשרי שקשור להתעלפות (חוץ מזה שזה נגרם בגלל לחץ דם נמוך) בראש שלי אני חושבת שאפשר להתעלף סתם ללא סיבה או משהו דומה ולכן כל פעם שאני חשה סחרור או חולשה אני נכנסת ללחץ. הייה לי לא מזמן צו ראשון ולכן עשיתי מלא מלא בדיקות רפואיות וכל הרופאים אמרו לי שאני בריאה לחלוטין (אני עדיין עובדת על להאמין לזה כי תמיד יש את הפחד שיש איזה מחלה שלא מגלים חחח) בקיצור כשקראתי באחד המאמרים שאי אפשר להתעלף בגלל התקף חרדה מאוד נרגעתי והפסקתי לפחד מהתקפי החרדה וזה גם מה שעזר לי להפסיק אותם.
מה אפשר לעשות עם הפחד מהתעלפות ? האם לקרוא מידע מהאינטרנט ? אני מפחדת שאחרי האקרא מידע אני אתחיל לשים לב לתחושות שלי יותר ולהלחץ מכל תחושה ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדה מהתעלפות - תגובה
ד''ר אודי אורן04/06/2012שלום רב,
כל הכבוד על ההצלחה מול ההתקפים.
מציע שתשתמשי באותן שיטות שוב.
ממליץ להוסיף פעילות פיזית ותרגילי הרפיה כדי לחזק את עצמך מול הרגישות שלך לחרדות למיניהן.
טיפול EMDR או CBT עשוי לעזור.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)