חרדת לימודים

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• חרדת לימודים
    נעמה
    18/02/2008

שלום,
    אני בת 21,מטופלת בלוסטראל כשנתיים.
    לפני שנתיים, בסוף כיתה יב, אובחנתי כסובלת מחרדה עם מרכיבים דיכאוניים.זאת לאחר שעברתי ניסיון התאבדות על רקע לחץ מבחינות בגרות(אם כי סיימתי עם תעודת הצטיינות,ונותר לי להשלים רק 2 מקצועות שלא ניגשתי אליהם מהפחד שלא אצליח כשהמגנים שלי היו מאיות!)יש שלציין שהייתי תלמידה טובה,לא מבריקה אולם אחת שמשיגה ציונים טובים אחרי "חרישה" ומאמצים לא קטנים.כל זה עלה לי בדאגות ,חרדות,מעי רגיז ומה לא לאורך כל החטיבה והתיכון(ואפילו יסודי!!).
    אני נורא פוחדת ששוב אשקע למצב של דיכאון-חרדה כשיגיע הזמן שלי ללמוד במכללה-אוניברסיטה.היית ממליץ למישהי עם רגישות גבוהה בכל הנוגע לתחום הלימודים-מבחנים ללמוד במקום מלחיץ כל כך?או שאולי עדיף לוותר על ההשכלה ולהיות איזו מזכירה-זבנית ולא להלחיץ את עצמי כל כך?כי מבחינתי,לימודים עד כה,היו ממש טראומה(מלווה בהרבה מחשבות אובדניות)...ומצד שני,חבל לי "לזרוק" את ההישגים של התיכון ולא לעשות בהם שימוש...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדת לימודים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לאלונה

ד''ר חיים היילפרין
    18/02/2008

ממש כואב הלב לקרוא כיצד בחורה מוכשרת כמוך הורסת לעצמה את החיים בגלל ציונים. וודאי שכדאי לך למצות את כישרונותיך וללמוד לימודים אקדמיים, אבל לפניכן את חייבת לטפל בפרפקציוניזם שלך!! אשמח לעזור לך בזה – מדובר בבעייתיות בדימוי העצמי הניתנת לשינוי מקצה לקצה בתוך כחמש עד עשר פגישות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה מלימודים

נעמה
    18/02/2008

תודה על התשובה.

שכחתי לציין שעברתי כבר טיפול של שנה עוד בצבא ע"י פסיכולוג קליני מומחה.לפי דעתי, הטיפול היה פסיכו-דינאמי בעיקר ולא ממש עזר.הרבה כימיה לא הייתה ביני למטפל...

יכול להיות שטיפול פסיכולוגי פשוט לא עוזר לי?(לאור הניסיון הכושל בעבר)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנעמה

ד''ר חיים היילפרין
    19/02/2008

לצערי אני מוצא את עצמי מטפל בלא מעט ניצולים של טיפול פסיכודינאמי....
    לגופו של עניין, אני בטוח שטיפול הולם יעשה מהפכה בחייך. הצעתי לך לעיל את עזרתי בדיוק מסיבה זו - את תביני (ותחווי) את השינוי בתוך שתיים-שלוש פגישות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו