חרדה ודכאון העקבות חרקים

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• חרדה ודכאון העקבות חרקים
    נעמי
    07/07/2012

שלום, אני בת 34 אם לשתי בנות. לפני כשנה ביתי בת ה-4 נעקצה בכל חלקי גופה. מקור העקיצות לא ידוע (לא יתושים!) בפעם הראשונה לא נלחצתי וטיפלתי בביתי עד שעבר. כאשר שוב הופיעו עקיצות בגופה כבר החלתי לחשוש שמשהו עוקץ אותה בבית בעיקר במיטה. במשך חודשים סבלתי מחרדות ודכאון עד שהגיע החורף וזה חלף. אך הקיץ חזר ושוב החלו להופיע עקיצות לביתי זה קורה בלילות בחדרה (כשישנה איתנו אין עקיצות) מאז חיי הפכו גיהנום- אני מורחת אותה בכל בגוף כל יום, אני מחפשת חרקים בכל פינה בבית (ומוצאת כל מיני דברים), היו אצלי לפחות 3 מדבירים שלא מצאו את הבעיה ולא הסכימו להדביר ללא הצדקה. אני לא ישנה בלילות מאחר ואני בודקת בפנס את מיטתה וגופה. מצאתי פרעושים בודדים בבית (אין לנו חיות)ונכסנתי לחרדות קשות הכוללות הקאה, דופק מואץ, חום בגוף והרגשה שאני הולכת להתעלף... כל המשפחה שלי סובלת ובעיקר אני !!!אני חוששת לצאת לגני משחקים ולא עולה על דשא בכלל, לא הולכת לאחותי הביתה מאחר ויש לה חיות ודשא. בנוסף, אני לא ממש מתפקדת כי אני כל היום מנקה ומחפשת חרקים.חשוב לי לציין שאני לא מדמיינת, יש לביתי עקיצות ומצאתי פרעושים (אפילו הראתי לבעלי ולמדביר) .לפני מס' ימים לצערי נעקצתי בכל הגוף ע"י נמלים! ועכשיו המצב עוד יותר גרוע! מאחר והמצב הכלכלי שלי לא מאפשר לי טיפול פרטי קבעתי תור לפסיכיאטר בספטבר דרך קופת חולים. האם יש תרופה (חוץ מוואבן שאני לוקחת) שיכולה לעזור לי בהתקף חרדה וגם לרומם את רוחי? הוואבן מרגיע אך הדכאון ישנו. הפוביה הזו הורסת לי את החיים !!! והורסת גם למשפחתי. אני עומדת לעבור לבית פרטי ואני חוששת שאשתגע לחלוטין עד ספטמבר. תודה נעמי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה ודכאון העקבות חרקים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה ודכאון העקבות חרקים - תגובה

ד''ר אודי אורן
    07/07/2012

לנעמי שלום,
    הדאגה לשלומה של ביתך מובן וטבעי.
    אני בטוח שכבר ביקרת אצל רופאים שאמרו לך שהיא בריאה וכי העקיצות אינן מסוכנות. יש לא מעט ילדים, וגם מבוגרים, בעלי עור רגיש במיוחד.
    את סובלת מהפרעת חרדה שהחלה בעקבות הדאגה בנוגע לעקיצות. אני שמח לשמוע שהחלטת לפנות לטיפול כי אין ספק שאת והסובבים אותך סובלים מאד מהמצב.
    אני מציע לך לפנות לרופא המשפחה שלך ולבקש ממנו תרופה בנוסף לוואבן, ו/או עזרה בהקדמה משמעותית של התור לפסיכיאטר. חודשיים המתנה הם לא סבירים. חשוב שבנוסף לטיפול התרופתי שייתן לך הפסיכיאטר תפני לטיפול פסיכולוגי דרך קופת החולים. תבקשי מטפל המתמחה ב- CBT או EMDR שהם שיטות יעילות וממוקדות לטיפול בחרדות מהסוג שתארת.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו