טראומה

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• טראומה
    דנה
    27/07/2012

נהיה לי טראומה קשה מהחלום
    על מה מעידים חלומות על רדיפה קשה ומפחידה שאין דרך מקלט אין מקום ללכת אין ואין דרך להימלט?

החלום השפיע עלי מאוד
    בגלל החלום אני לא יכולה לצאת מהבית
    איך אפשר להפסיק את הפחד ואת הטראומה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טראומה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טראומה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    28/07/2012

לדנה שלום,
    חלום מפחיד יכול להיות חוויה קשה שממש דומה לארוע קשה במציאות. ממש כמו ארוע במציאות, גם חלום יכול להמשיך להשפיע לאחר שהוא מסתיים. אצל רוב האנשים, ההשפעה מתפוגגת אחרי מספר שעות או יום - יומיים.
    הדבר הכי חשוב זה להמשיך את מהלך חייך הרגיל, למרות הקושי הכרוך בכך. אם זה מרגיש לך לא אפשרי, התחילי בצעדים קטנים בתוך הבית, ולאט לאט תרחיבי את החזרה למהלך החיים הרגיל.
    חשוב שתזכירי לעצמך שזה היה חלום, שהוא הסתיים, ואת עכשיו בחזרה בחייך הרגילים. לפעמים צריכים להזכיר את זה במשך זמן מה לפני שזה נקלט בתודעה. נסי לנהל שיחה עם הפחד/רגש מול החשיבה המציאותית.
    תרגילי הרפיה, פעילות פיזית, המצאות עם אנשים, פעילות אחרת (TV, ספר, משחק, עבודות בית) יכולים לעזור.
    אם את רואה שהקושי לא נעלם, אני ממליץ לך לפנות לרופא המשפחה ולטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה (CBT או EMDR).
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו