מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שוב שלוםנעמה21/02/2008
מאז שהעליתי את השאלה שלי אליך,התחלתי לחשוב ברצינות בנוגע לחזרה לטיפול,בתקווה מוצלח יותר ובעיקר אחר.
הסיבה שאני מטרידה אותך שוב היא ההתלבטות בנוגע לבחירת מין המטפל.העניין הוא שהענייני שיחות אינטימיות אני מרגישה הרבה יותר נוח עם נשים.
והשאלה אם זה גם רלוונטי לבחירת מין המטפל.
מבחינת המומחיות שלך ושיטת הטיפול אתה "תפור לי בול",אבל נדמה לי שעם מטפלת העניינים יזרמו יותר טוב,כלומר, אני לא ארגיש צורך להסתתר מאחורי מסכות של התיפייפות.
ציינתי כבר שבצבא היה לי פסיכולוג גבר ואיתו הטיפול כשל,ותמיד היתה התחושה :"אם הוא היה אישה הייתי יכולה גם להפתח בעניין הנ"ל או הזה..אבל הוא לא וחבל".לכן,נדמה לי שמלבד השיטה שלא התאימה לי היתה גם החמצה גדולה מבחינת מיצוי הטיפול שהיתה קשורה אל הכנות והפתיחות החלקית שלי.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לאלונה
ד''ר חיים היילפרין22/02/2008מין המטפל רלבנטי בעיקר במטופלות שחוו בעברן פגיעה בידי גברים (כגון נשים מוכות וקורבנות אונס) או כאלו הסובלות מהפרעה המושפעת ממתח מיני, קושי בהצבת גבולות וכד'. מין המטפל אינו רלבנטי בעקרון בטיפול בחרדות, פרפקציוניזם, דימוי עצמי וכו'. תחושתי היא שאם בצבא היית פוגשת במטפל מיומן העובד בגישה המתאימה, הייתה נוצרת כימיה באופן טבעי והיית נפתחת בפניו ללא קושי. כפי שהמלצתי לך למטה, גם אם אינך מעוניינת בטיפול ארוך טווח (מכל סיבה), עדיין כדאי לך להגיע אלי לשתיים-שלוש פגישות ש"יפתחו את עינייך".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)