מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פוביות וחרדות..אנונימית01/08/2012
שלום,אני בת 15 וכל חיי סבלתי מפוביות וחרדות.
בגיל 3 עליתי לארץ ומאז אני זוכרת את עצמי חרדה, יש לי אמטופוביה, חרדה חברתית ודיכאון.
אני לא אובחנתי מקצועית אבל הסימפטומים שלי תואמים לפוביות האלה וכמו כן החרדות האלה מאוד מפריעות לי לתפקד במהלך היום והלילה.
בימים האחרונים בבוקר אני מרגישה בחילות, הראש שלי מסתובב, כמו כן אני סובלת מסיוטי לילה (סיוטים על מטוסים שמתרסקים) ואני מרגישה כאילו אני על סמים ויש לי הזיות, אני לא מצליחה לאכול שום דבר אחרי זה כל היום. אני לא יודעת למה זה קורה לי אבל זה מאוד מפריע לי,הסיוטים והבחילות, התואיל להגדיר מה קורה לי?
התחלתי ללכת לפסיכולוג לא מזמן והפסקתי, לפני שזה התחיל לקרות לי כל העניין הזה בבקרים, נפגשתי איתה פעמיים והיא הגיעה למסקנה שאני צריכה ללכת לפסיכיאטר(בגלל זה הפסקתי ללכת אלייה), בעיר שלי אין פסיכיאטרים ובשביל זה אני צריכה לנסוע מחוץ לעיר, דבר שאני לא יכולה בגלל האמטופוביה החמורה שלי(בגלל האוטובוסים)
ואני לא יודעת מה לעשות עכשיו אני משתגעת! אני מרגישה כל הזמו בלחץ בגלל הבחילות והאמטופוביה ומה שקורה לי בבקרים, ואני לא מצליחה לאכול, אני כל כך צריכה עזרה, אני שוקלת לחזור אלייה אבל אני צריכה משהו שיעזור לי ביוםיום, כדורי הרגעה יעזרו? ויש עוד איזה שהם אמצעים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פוביות וחרדות.. - תגובה
ד''ר אודי אורן02/08/2012שלום,
את סובלת מחרדות קשות וחשוב מאד שתתחילי טיפול.
את יכולה לפנות לרופא המשפחה שלך ולבקש טיפול תרופתי. נכון שעדיף שתראי פסיכיאטר אבל היום גם רופאי משפחה יכולים לתת טיפול תרופתי מתאים. במקביל בקשי הפניה לטיפול פסיכולוגי במסגרת קופת חולים. חשוב שהמטפל יהיה מנוסה בטיפול בחרדות (עדיף שיכיר את שיטת ה-CBT ו/או ה-EMDR).
יש אפשרות לעזור לך. חבל שתמשיכי לסבול.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)