מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אשמח להמלצות ועזרה.ח08/08/2012
לפני שנה (בדיוק) התעלפתי בתחנה מרכזית אחרי תרומת דם, באותה תקופה עמדתי חודש לפני החתונה שלי והייתי לחוצה מאד.
באותו יום התחילו לי התקפים שאח"כ גיליתי שזה מה שנקרא התקפי חרדה.
מיותר לציין שזו היתה תקופה נוראית, רק שבוע אחרי החתונה הבנתי שזה נפשי, ועד אז כמעט לא תפקדתי, פחדתי לצאת מהבית וביום החתונה עברתי התקפים נוראיים ולקחתי כדור הרגעה.
כשהבנתי במה מדובר(בזכות אחותי שעברה זאת שנתיים קודם) ובזכות בעלי נלחמתי בזה, יצאתי מהבית, והתגברתי על כך וההתקפים הנוראיים הלכו והתמעטו עד שנגמרו לגמרי.
אך מאז למרות שכבר יותר מחצי שנה אני לא סובלת שום התקף -אני מרגישה שחיי השתנו.
אני הרבה פחות שמחה מבעבר ומה שהכי מטריד אותי זה מצבי הרפואי שהתדרדר מאד.
מבן אדם בריא לחלוטין הפכתי לחולנית. אני כל הזמן חולה ויש לי תופעות מאד מוזרות בכל הגוף. דברים שלא היו לי אף פעם.
אני לא מסיימת את האחד ומגיע השני. איכות החיים שלי ירדה לגמרי ולמרות שהרופאה שולחת אותי לאלפי בדיקות-אין לכך הסבר רפואי.
אחרי הקורס אני מתחילה להבין שאולי הבעיה היא לא רפואית.
כי חוץ מזה החיים שלי מדהימים ממש, יש לי בעל מקסים, משפחה תומכת ואני לא רואה שום סיבה מעבר לכך.
האם זה ייתכן שהכל נובע מהחווויה הנוראית שעברתי?
אם כן-
אשמח אם תוכלו להמליץ לי על דרך טיפול אופטימלית ועל מטפלים מומלצים מאזור המרכז.
(מעדיפה מישו שגם עובד דרך קופ"ח כדי שאעמוד בכך כלכלית).
ממש תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אשמח להמלצות ועזרה. - תגובה
ד''ר חיים היילפרין11/08/2012את מתארת השתלשלות דברים סבירה למן הלחץ שלפני החתונה ותרומת הדם. אין הבדל בין לחץ/ מצוקה נפשית ובין התקף חרדה - בהתקף חרדה האדם פשוט אינו מקשר בין לחצי החיים ובין המצוקה הקיצונית ורואה בזה משהו "פסיכי", ותחושת ה"פסיכיות" הזו - שאין לה שום בסיס! - וה"לחץ מהלחץ" יכולים בהחלט להשבית את חייו של אדם. חבל שהשתהית שנה שלמה עם הטיפול - פני לפסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בשל מדיניות האתר, לא אוכל להמליץ לך כאן על מטפלים ספציפיים אבל מניסיוני, בטיפול הולם תוכלי לחזור לעצמך בתוך שתיים-שלוש פגישות (= בעלות לא גבוהה). בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)