מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פחדים והתרחקות ממשפחה ילדה בת 4carma15/08/2012
שלום, בתי בת 4 ילדה נבונה ומחונכת. התנהגותה עד לפני כחודשיים וחצי הייתה למופת (רגילה) - ומאז החלה התדרדרות ביחסה לחבריה וכן למעגל המשפחה (סבים וסבתות ודודים) – כלומר היא אינה מוכנה לחבק ולנשק (דבר המקובל בקרב משפחתנו) ואפילו אינה נותנת יחס ונרתעת מכולם בתואנה כי הם מציקים לה ולא "בא לה" היא אינה עונה לשאלות המתייחסות אליה (כגון: איך היה בגן? וכו) דבר אשר חורג ממנהגה שכן זו ילדה אשר חולקת אוהבת מחבקת ומשתפת בסיפורים וחוויותיה. אציין כי לפני כחודש אושפזתי בביה"ח במפתיע (הריון מחוץ לרחם אשר בתי בכלל לא ידעה על קיומו) והייתי בבית החולים ובבית לסירוגין למשך 20 ימים לערך ומאז היא דבוקה אליי ואם היא מוכנה לעשות דברים זה רק יחד איתי (כמו לפתוח עטיפת מתנה שקיבלה ליום הולדתה) – דבר אשר לא אופייני לה. עלי לציין כי הוסבר לבתי כי ל"אימא יש כאבי בטן לכן היא בבית חולים בכדי שהרופאים ימצאו מה לא בסדר בכדי שיוכלו לתת טיפול מתאים ושאימא תחזור מהר הביתה אז כרגע היא בהשגחה". כל יום אני מסבירה לה כי אני מרגישה מצוין והיא עדה לכך כי היא רואה את תפקודי בבית "חוזרת לתפקוד מלא ושוטף", האם ישנה דרך נוספת להגיע אליה בכדי ש"תשחרר קצת"?
היא אינה מוכנה ללכת לחברים רוצה רק שיבואו אליה ואם הולכים אז רק ל – 2 חברים ספציפיים (ובליווי שלי – גם זה לא אופייני לה היא עצמאית בד"כ). המשפחה הקרובה מנסה לתת לה ספייס ולי ולבעלי קשה לראותם מהצד סובלים וכמהים לחיבוק שכן היא נכדה יחידה מ- 2 הצדדים וזה לא הוגן שהיא אינה רוצה ללכת אליהם ובטח לבטח לא לבד, מה שבעבר קרה. היא עדיין קשובה לי אבל רק בעניין הזה היא אינה קשובה לא לי ולא לבעלי.
בבקשה תייעץ לי סליחה על האורך אני מתוסכלת
תודה על תשובותייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פחדים והתרחקות ממשפחה ילדה בת 4 - תגובה
ד''ר אודי אורן15/08/2012לקרמה שלום.
ביתך חוותה טראומה סביב האשפוז שלך. כמובן שאי אפשר להיות בטוחים בדבר אבל העובדה שהשינוי בהתנהגות קרה זמן קצר אחרי האשפוז מצביע בכיוון זה.
אני מציע לא לריב עם הילדה אלא לדבר איתה על האשפוז ועל מה היא חוותה כשלא היית בבית. לדבר איתה על זה שבוודאי היה לה קשה. להסביר לה שאת בריאה ושהסכנה עברה.
אם זה לא עוזר אני מציע פניה למטפל EMDR שמתמחה בטיפול בילדים. תוכלו למצוא מטפל כזה דרך המרכז הישראלי ל EMDR.
בהצלחה
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)