מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעל הסובל מחרדותטלי16/08/2012
שלום,
בעלי כבר נתקף שלוש פעמים בהתקף חרדה. כמובן שבפעמיים הראשונות עדיין לא הבנו שמדובר בהתקף חרדה, והוא הלך לרופא ועשה בדיקות.
ההתקפים מלווים תמיד באותם התסמינים: הזעה, דופק מהיר, רעידות בגוף, נקישות שיניים, פיהוקים מרובים, הליכה לשירותים מספר פעמים ( צואה ), חוסר מנוחה, תחושה כאילו יש חום, אבל במדידה החום תקין לחלוטין.
גם כששיא ההתקף מאחוריו הוא ממשיך להרגיש חלש וחולה, מסוחרר, מנותק, חסר תיאבון.
ניסינו לבדוק יחד מה גורם לכך, האם משהו ספציפי מטריד אותו ( אני יודעת מחברה - שהיא יודעת מה גורם לה לחרדה: היא פוחדת שיהיה לה סרטן כמו לאמא שלה היה ).
שאלותי הן:
1) האם האדם אמור לדעת מה גורם לו לחרדה ?
2) באיזו דרך ניתן להקל עליו כשאני לצידו ? אני מרגישה שאני רוצה לעזור, אבל שמה לב שהוא רוצה להיות עם עצמו ושאניח לו לנפשו למרות שהוא לא אומר זאת במפורש. הוא נשאר לידי אבל אני מבינה לבד שעדיף שאשתוק...
3) האם זה נורמלי להמשיך להרגיש יומיים - שלושה אחרי ההתקף חולשה, חוסר תיאבון והרגשה כללית כאילו אתה חולה ?
תודה, טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בעל הסובל מחרדות - תגובה
ד''ר חיים היילפרין17/08/2012אין הבדל עקרוני בין מצוקה נפשית "נורמלית" בתגובה למצב מאיים לבין התקף חרדה - ההבדל הוא שבהתקף חרדה האדם אינו מקשר בין המצוקה לגורם המאיים (ולכן גם תופס את תגובתו כלא נורמלית, כאילו יצא מדעתו). מכאן ברור גם שבמצוקה שכזו אדם עשוי להרגיש כאילו הוא חולה. את יכולה להקל על בעלך בכך שתקבלי את מצבו בהבנה (הוא באמת נורמלי) ותמכי בו כפי שהיית תומכת אם היה במצוקה נפשית גדולה מסיבות "לגיטימיות". העזרה האולטימטיבית, כמובן, היא להפנותו למספר שיחות עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, ואשמח לסייע לך בזה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)