מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדהשושנה25/02/2008
שלום, בתי בת 25, סובלת מחרדה כללית,למדה באוניברסיטה וכמעט סיימה.הפסיקה את הלימודים בשל חרדה ואי שקט, טופלה בהמון תרופות.היום לוקחת רק קלונקס אחד או שנים ליום.היא מתלוננת כל הזמן על תשישות, חוסר עניין,בעיות בריכוז ובקיצור, לא מצליחה לתפקד.כבר 3 שנים בבית. המצב הזה מלחיץ אותי ואני שנחשבת לחזקה, מרגישה שאני מתמוטטת,נכנסת לחרדה ודאגה לעתידה.
שאלתי היא, ממה לדעתכם, נובעות הבעיות של בתי. האם ייתכן שהיא עדיין חרדה, כי היא כל הזמן מנדנדת את הרגל.האם זה בגלל הקלונקס(הרי מדובר בכמות מזערית)?
איך אני אמורה להתמודד עם המצב?אני כל הזמן דואגת מה יקרה בעתיד.
אנא, עזרו לי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשושנה היקרה
דניאלה25/02/2008רציתי רק לומר לך שמה שתיארת..מאוד נגע לליבי כי אני במצב ממש זהה לשל הבת שלך..אני גם תחלתי לימודים והפסקתי ואמא שלי היתה רבה איתי כדי שאמשיך לפחות לסיים ..וכיום אני שנה בבית בלי עבודה קבועה ובלי שום כיוון..את הצלחת להסביר את זה ..אני לא ידעתי איך להסביר והאמת שנורא התרגשתי ממה שרשמת והכי כאב לי שבתור הילדה הכי אהובה בבית לא הצלחתי לתת להורים שלי את הגאווה הכי קטנה לפחות..וזה נורא כאב לי לראות את אימי בכל החיים עבדה ולמדה בחריצות ובלי לרחם על עצמה ..שככה רואה את הבת שלה..ונורא ריגש אותי לקרא את מה שרשמת..פתרון אין ..אני משאירה זאת לידיים טובות ומקצועיות..ואולי גם אני אלמד מיזה דרך כיוון..
ואם לומר עוד דבר אחד..מהצד של הבת (= שלי) אני יכולה לומר לך שזה מצב ממש מתסכל והיא לא עושה לרגע בכוונה או מתעצלת..אני מאמינה שבתור אמא אוהבת ודואגת תנסו לפעמים לתת לה תהרגשה של אוהבים ולא מתייאשים והרגשת הבנה..
זה מה שאני יכולה לומר מנסיון שלי לצערי.
מאחלת לכם בריות ומקווה שיכולתי לעזור במקצת..לפחות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לשושנה
ד''ר חיים היילפרין26/02/2008חבל שבתך טופלה בשעתו ב"המון תרופות" ולא על ידי פסיכולוג המטפל בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. הפרעת החרדה ממנה היא סובלת פגעה בדימוי העצמי שלה וגרמה לה לפתח דפוס הימנעות נרחב. הטיפול התרופתי מקל על הסימפטומים אך אינו פותר את הסיבות לחרדה ובדרך כלל פוגע עוד יותר בדימוי העצמי. זו הסיבה שבתך פרשה מלימודים וכבר שלוש שנים בבית ואינה מתפקדת.
גם היום, הפתרון המומלץ לבתך הוא טיפול פסיכולוגי. אשמח לפגוש אתכן (כן, את שתיכן) לשיחה שבה אוכל ללמד אתכן על התופעה וכיצד ניתן להתמודד איתה בתוך מספר מצומצם של פגישות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)