חרדה חברתית

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• חרדה חברתית
    ענת
    15/09/2012

שלום,
    ביתי בת 12 לא הולכת לבית הספר, מנסה ומיד מסתגרת בבית. דפיקות לב וכאבי בטן, לא מסכימה ליצור קשרים חברתיים, בטוחה שלא אוהבים אותה וקיים גם קושי בלימודים. איך גורמים לילד להפסיק להיות חרדתי ולחזור לשיגרה? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה חברתית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה חברתית - תגובה

ד''ר אודי אורן
    17/09/2012

לענת שלום,
    אני בטוח שאת תומכת בביתך ועושה כל מה שאפשר כדי להקל עליה ללכת לבית ספר וליצור קשרים חברתיים. ביתך סובלת מבעיית חרדה המשפיעה על התפקוד הפיזי והחברתי שלה.
    אני חושב שהגיע הזמן לפנות לטיפול מקצועי. אני מציע לך לעשות זאת בהקדם האפשרי כדי למנוע את ההתקבעות של הבעיות שאת מתארת.
    פני לפסיכולוגית בית הספר, או לפסיכולוג ילדים במסגרת קופת חולים, או לפסיכולוג באופן פרטי. גם אם הילדה לא מעוניינת בטיפול חשוב שתגיעו לטיפול.
    חשוב שתבחרי מטפל המתמחה בטיפול בילדים והוא מטפל פעיל שיעבוד גם עם ההורים וגם עם הילדה.
    בהצלחה
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרגיש אבוד בקשר לחרדות

אסף
    18/09/2012

שלום אני בן 19 בקרוב ורציתי לשתף בחרדות שקיימות ואני לא יודע איך להתמודד איתם לפני כמעט כשנה כאשר הייתי לבד בבית קיבלתי טלפון מהשכנה של סבתא שלי שאמרה שהיא נפלה אני כמובן נכנסתי ללחץ עצום ורצתי מהבית שלי עד לשם שזה 10 דק בערך שהגעתי האמבולנס כבר התחיל לפנות אותה ואני באותו רגע בכלל לא הבנתי מה קורה אז פשוט ישבתי ורעדתי . עוד עניין קטן אני בקושי יוצא מהבית וזה לא רק מהמקרה הזה פשוט הסתגרתי בתוך עצמי חודשים שלמים לא הייתי יכול ללכת לבית ספר היו לי חריקות שיניים ורעידות אני מרגיש ממש אבוד ולא יודע מה לעשות ואני בן אדם ששומר הרבה בבטן קשה לי לדבר .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרגיש אבוד בקשר לחרדות - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    18/09/2012

כדאי שתדע בפתיח שאין הבדל עקרוני בין תסמיני מצוקה קיצונית (כמו שחשת כשסבתך נפלה ואושפזה) ותסמיני חרדה - ההבדל היחיד הוא שאדם החווה תסמינים שכאלה ללא סיבה, כביכול - אם משום שאינו מודע לקשר או שאינו נותן לגיטימציה לתחושותיו - בטוח שיצא מדעתו ולכן נופל לספירלה ללא תחתית של "להילחץ מהלחץ". דפוס ההתנהגות הקשור לחרדה הוא הימנעות, ולפי תיאורך ה"אויב" העיקרי שלך כרגע הוא לא החרדה אלא דווקא דפוס ההימנעות הנרחב שפיתחת. תוכל להיפטר משניהם בתוך מספר שיחות עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, ואשמח לסייע לך בזה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו