מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ירידה חדה במשקלשרית22/09/2012
ד"ר נכבד שלום רב,
אני פונה אליך בקשר עם אמי שרזתה במשך שנה וחצי כ- 18 ק"ג התחיל בערך לאחר שנפטרה אמא שלה - סבתי. אמא מאוד רגישה למצבו הבריאותי של סבא אביה אליו מאוד קשורה. אמי בת 58 גובה 163 ושוקלת כיום 58 וממשיכה לרדת בין 1-1.5 ק"ג מדי חודש. אני חוששת שמא תגיע בקצב זה למשקל אנורקטי. התזונה שלה טובה חלבונים, שומנים לא הרבה פחמימות אמנם, ירקות פירות אגוזים תמרים וכד'. מעשנת. לפני כשנתיים וחצי סבלה מהליקובקטור פילורי שגרם לדלקות קשות טופלה וכיום בסדר גמור, נמנעת ממאכלים מסויימים וללא שמרים. נמנעת במודע ממצבי מתח שגורמים לה לכאבי בטן וליציאות רכות וחוששת שמא תמשיך לרזות מכך. מאוד עייפה במהלך היום ודי חלשה פיסית. לדבריה איננה בדכאון. מסרבת לטיפול פסיכולוגי או פסיכיאטרי אמנם יודעת שישנה בעייה ולדבריה הכל בשליטה, יוצאת לרקוד פעם-פעמיים בשבוע ומבלה עם חברים. אינינה עובדת. חיה בגפה. בלילה מתעוררת עם חשקים בלתי מוסברים למתוק אוכלת גלידה. יש לאמא בעיה בבלוטת התריס מטופלת באלטרוקסין בדיקות אינן מצביעות על בעיה. סובלת גם מנדודי שינה. מדי מס' חודשים עוברת בדיקות כלליות שיוצאות תקינות.
אודה על ייעוצך המקצועי ועל דעתך את המצב מה רצוי לעשות או אם הכיוון הוא נפשי ולא פיסי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ירידה חדה במשקל - תגובה
ד''ר חיים היילפרין23/09/2012מצטער - אני אינני מוצא בעיה מיוחדת עם משקלה של אמא (היא נמצאת בדיוק באמצע הבריא יחסית לגובהה), עם הרגליה (מלבד העישון, כמובן) ואורח חייה. אמא מכחישה שהיא בדיכאון, מרגישה בשליטה ואינה מעוניינת בטיפול. בקיצור, המצב סביר ואיני רואה כל צורך בהתערבות (על רקע נפשי או פיזי).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירידה חדה במשקל
שרית23/09/2012תודה ד"ר על תשובתך המהירה והעניינית. מבחינה מסויימת תשובתך מרגיעה ומחזקת אותי ואז אני מתחילה שוב לחשוש שמא היא תמשיך לרזות ואולי יש עוד איזו בדיקה שלא עשתה אולי שתצביע על איזה חיידק או בסגנון שהוא גורם לירידה החדה במשקל...דיי מתסכלת אותי הסיטואציה.
יחד עם זאת, מודה לך על התייחסותך ותשובתך המלומדת.
גמר חתימה טובה
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)