התייעצות ללקיחת תרופה נגד חרדה

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• התייעצות ללקיחת תרופה נגד חרדה
    יובל
    30/09/2012

שלום רב,

אני בזוגיות למעלה משנתיים,הזוגיות בעליות ומורדות אך בעיקר מורדות לאור המצב החלטנו ללכת לייעוץ זוגי במהלך הייעוץ חברה שלי העלתה לדיון את האפשרות שאקח תרופות נגד חרדה דבר שאיתו אני מתמודד היועצת שהיא פסיכולוגית במקצועה צדדה בחברה שלי ואף לא פסלה את הרעיון .שניהם ביחד הציגו בפני את היתרונות של תרופות נגד חרדה ובאופן לא לוחץ המליצו לי לשקול את העניין ברצינות ,אני באופן מידי התנגדתי בצורה נחרצת .
    חשוב לציין שהחרדה בה אני מתמודד לא מעיקה ואני מצליח להתמודד בצורה יחסית טובה .
    אך עם זאת בזמן האחרון התחלתי לשקול את העניין מחדש ולחשוב ברצינות על כן לקחת תרופה .... אך אני חושש מאוד !

מקריאה ראשונה באתרי אינטרנט על תרופות נגד חרדה גליתי שקיימות תועפות לוואי בנטילת התרופה שרק המחשבה אליהם מכניסה אותך לחרדה : ) ,לי חשוב מאוד לדעת שתרופות הנ"ל באמת עוזרות להכחיד את תופעת החרדה ולא מחמירות חלילה או גרומות לתלות ואף להחרפה של המצב .

שאלתי אלכם :
    א. האם כדאי לנבור בנושא בכך שלקרוא המון על התרופות
    ב. במידה והחלטתי לקחת תרופה ,איך אני מוצא רופא טוב ?

בברכה
    יובל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התייעצות ללקיחת תרופה נגד חרדה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    01/10/2012

טיפול תרופתי אינו מומלץ כטיפול הראשוני בחרדה שכן התרופות אמנם מקלות על התסמינים (במקרה הטוב) אך אינן מטפלות בשורש הבעיה ובגורמים לה, ומסיבה זו הן עלולות אף לקבע את החרדה, ויש להן גם השפעות לוואי לא פשוטות. הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. מניסיוני, במקרים קלים כשלך די לעיתים בשיחה או שתיים כדי לפתור את הבעיה. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו