מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם יש פתרון?תומר05/10/2012
חג שמח.
אני בן 35, סובל מזה שנים רבות מפחד הקשור מפחד להתעוור.
הפחד שלי מתמקד בלייזרים. כידוע, מכשירים רבים מכילים לייזר.
חלק מהלייזרים באורך גל נראה ובאורך גל שהעין לא רואה.
כיום, החרדה השתלטה עליי באופן כזה שאני כמעט ולא יוצא מהבית פרט לעבודה ובחזרה. כל תחומי החיים שלי נזנחו כי אני סגור בביתי.
הייתי במספר טיפולים והשקעתי עשרות אלפי שקלים אך ללא הועיל - הפחד גדול מאוד ואיני מצליח להתגבר עליו. אני די מיואש.
החרדה הביאה אותי לידי כך שאני משתוקק לגור על פסגתו של הר מנותק מהציוילזציה הזו? אך זה לא ריאלי.
האם יש משהו שיכול לעזור לי, אני מרגיש אבוד.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם יש פתרון? - תגובה
ד''ר אודי אורן05/10/2012לתומר שלום,
אני מאמין כי יש בהחלט משהו שיכול לעזור לך.
איני יודע באיזה טיפולים השקעת עשרות אלפי שקלים אבל קשה לי להאמין שזה היה בטיפולים פסיכולוגיים המתמקדים בטיפול בחרדות. EMDR ו-CBT הם שני טיפולים כאלו בעלי אחוזי הצלחה גבוהים.
תוכל למצוא מטפלי EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR ומטפלי CBT באתר אי"טה.
לא ממליץ לך להיסגר בבית או לעלות להר גבוה. ממליץ לך ללכת לטיפול יעיל. אם אינך רואה תוצאות, עבור לטיפול הבא.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
האם יש פתרון? - זוית נוספת
ד''ר חיים היילפרין06/10/2012מניסיוני, כאשר פוביה ספציפית "משתלטת על החיים" ומצד שני מגלה עמידות מפתיעה למגוון טיפולים ייעודיים מדובר לעיתים קרובות בתופעה הקרויה convenient focus, שבה הפוביה והעיסוק בה "מנקזים" למעשה בעיות אחרות (אמיתיות וקשות) בחייו של האדם. במקרים שכאלה אפקטיבי יותר למקד את הטיפול לא בפוביה אלא במציאת פתרונות הולמים לבעיות המלבות אותה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר חיים האם תוכל בבקשה להסביר?....
תומר06/10/2012מה זה- convenient focus?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ד"ר חיים האם תוכל בבקשה להסביר?.... - תגובה
ד''ר חיים היילפרין06/10/2012כפי שהסברתי לעיל, convenient focus היא תופעה שכיחה שבה הפוביה והעיסוק בה "מנקזים" למעשה בעיות אחרות (אמיתיות וקשות) בחייו של האדם, ולכן במקרים שכאלה אפקטיבי יותר למקד את הטיפול לא בפוביה אלא במציאת פתרונות הולמים לבעיות המלבות אותה. צור איתי קשר טלפוני אם תרצה הבהרה מפורטת עוד יותר. בהצלחה וחג שמח!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)