כאבי בטן ותחושת בחילות

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• כאבי בטן ותחושת בחילות
    אנונימי
    09/10/2012

שלום , אני כבר 4 חודשים סובל מתחושה מוזרה בבטן ( אי נוחות , נפיחות ) זה לא ממש כאבים אבל איך שאני חושב על זה אני מרגיש כאילו בחילה וחוסר מצב רוח מן ירידת מתח כזאת, לפעמים התופעה נמשכת יום לפעמים כמה ימים ופתאום נעלמת.
    עשיתי בדיקת דם - הכל תקין , עשיתי US - תקין , עשיתי בדיקת דם מורחבת וצואה - תקין.
    הרופא משפחה טוען שאני בריא ושזה כנראה מחרדות , המליץ על צירפלקס , בתחילת התופעה בחודש יוני מסרתי כלב לאימוץ ולקחתי את זה יחסית קשה , עברתי שני התקפי חרדה שהלכתי למיון בגללם ולאחר מכן הייתי בטיפול של פסיכולוגית ( 5 טיפולים ( מאוד יקר ) ) , הרופא אז נתן לי לשתות אסטו ( תחליף לצירפלקס ) ואיך שהתחלתי לשתות היו לי כאבי בטן נוראים עד שהפסקתי לאחר 6 ימים . מאז אני סובל מכאבי בטן.
    ועכשיו שוב פעם הוא נתן לי כדורים ( צירפלקס ) שאני מאוד מפחד לשתות אותם כי אני קורא בהרבה פורומים שזה לא ניגמר בזה ואחרי כמה זמן צריך כדורים יותר חזקים.
    יש לציין שאני לא מרגיש שאני בחרדות אולי אני קצת בלחצים ..עבודה בית וכאלה..
    מה אתם ממליצים לעשות ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן ותחושת בחילות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי בטן ותחושת בחילות - תגובה

ד''ר אודי אורן
    09/10/2012

שלום רב,
    סביר להניח שהרופא צודק והתופעות שאתה מתאר קשורות למתח/חרדה/לחץ.
    אני ממליץ על טיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדות לדוגמת CBT או EMDR.
    אלו טיפולים קצרים יחסית שהוכיחו יעילות גבוהה.
    תוכל למצוא מטפלי CBT באתר אי"טה ומטפלי EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR. יש גם מטפלים בעלי הכשרה כזו בחלק מקופות החולים ובמרכזי בריאות הנפש של משרד הבריאות.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה..

אנונימי
    10/10/2012

תודה רבה ד"ר ,
    לא מצאתי באתרים שאמרת רשימה של מטפלים באזור שלי וחיפשתי בקופת חולים כללית גם לא מצאתי.
    בתגובה שלך לא התייחסת לעניין הכדורים ואני קצת אובד עצות ..
    האם הכדורים (ציפרלקס ) ישפרו את המצב או יעשו אותו גרוע יותר ? האם אני אפתח להם תלות ?
    יכול להיות שעדיף לא לקחת את הכדורים אלא להתחיל את הטיפול הפסיכולוגי ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה.. - תגובה

ד''ר אודי אורן
    11/10/2012

שלום,
    תתקשר לקופת חולים כללית או למרכז הישראלי ל-EMDR. איני יודע איפה אתה גר אבל קשה לי להאמין שאין פסיכולוג במרחק נסיעה קצרה יחסית.
    איני יכול להגיד לך איך ישפיעו הכדורים. בסבירות גבוהה הם ישפרו את המצב ולא תיצור בהם תלות. אני ממליץ לך לדבר שוב עם הרופא.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו