פחד וממחלות

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• פחד וממחלות
    דרומית
    15/10/2012

שלום, אני בת 18 והסיפור שלי דיי ארוך, הייתה לי תקופה של שנה פחות או יותר שהייתי מאוד מפחדת מכל מה שקשור לרפואה, והיו לי התקפי חרדה. תמיד הייתי נכנסת לסרטים וכל פעם כשלא הייתי מרגישה טוב הייתי מתארת את התמונה הגרועה ביותר . זה עבר! ברוך ה' , היה לי התקף חרדה באמצע הרצאה בבית הספר (כי דיברו על תאונות ואלכוהול ומוות וישר נלחצתי) זה היה סיוט, קשה לנשום, חם, תחושה שחייב לברוח משם לבית (זה גם מה שעשיתי) באותה נקודה אחרי שההתקף עבר והתחלתי לחשוב בהגיון אמרתי לעצמי שאני חייבת לעבוד על עצמי, וקראתי מלא מאמרים בנושא פחדים וחרדות , ובמקום להעדיף לא לדעת על המחלות והסיבות חקרתי ושאלתי ולבסוף דיי הצלחתי לצאת מזה, הרפואה והפחד זה כבר לא משהו שאני חושבת עליו כל היום (אם בכלל), ואם לא מרגישים טוב אז רואים רופא ורק אז אם זה משהו רציני מותר להלחץ . גם פחדתי לקחת תרופות (בגלל כל התופעות לוואי ובגלל שקרה שהיו לי תופעות לוואי בעקבות תרופה שלקחתי,שמאז גם התחלתי לפחד יותר) וגם זה עבר, בהתחלה הייתי זורקת את העלון לוקחת את הכדור, נכנסת לסרטים, רואה ששום דבר לא קורה ונרגעת . היום אני כבר לא מפחדת .

לאחרונה, כבר כחודש שאני סובלת מנזלת בגרון, וליחה, ולפעמים קושי נשימה שנובע מהנזלת כנראה .. הייתי אצל הרופא משפחה כמה פעמים והוא לא מצליח להבין מה יש לי אז הוא שלח אותי לרופא מומחה (אף אוזן גרון) ואני קצת מתחילה לדאוג שוב.. שאוליי זה משהו רציני .. בנוסף אני קוראת הרבה לאחרונה על מקרים של סרטן שהופיע בפתאומיות, או מוות פתאומי אצל נער, אני לא אומרת שאני מפחדת פשוט יש מחשבות שכאילו - למה אני חושבת על מוות פתאומי וסרטן כשאנשים בני גילי ואנשים מבוגרים נהנים מהחיים ולא חושבים על זה יותר מדי ..

מה עושים כדי להפסיק את המחשבות הקטנות האלה, הפחד שאוליי אני לא בריאה, והרצון להבדק כדי לודא שאני אכן בריאה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד וממחלות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד וממחלות - תגובה

ד''ר אודי אורן
    15/10/2012

שלום רב,
    הגיעה הזמן לטפל בעצמך באופן רציני, כך שתוכלי להשאיר את החרדות מאחורייך ולהמשיך בחייך ללא דאגות יוצאות דופן.
    אני ממליץ לך לחפש מטפל המתמחה בטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדות (CBT או EMDR). תוכלי למצוא מטפלים כאלו באתר אי"טה, באתר המרכז הישראלי ל-EMDR או בקופות החולים.
    יש לך אפשרות להתגבר על הקשיים האלו ולא לגרור אותם איתך.
    בהצלחה
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו