מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מבקש עזרה דחופהאבי17/10/2012
שלום דוקטור
לפני כחודשיים החלו אצלי התקפי חרדה על רקע של "פחד היפכונדרי" ככל הנראה
עברתי חודשיים נוראיים של ריצה מרופא לרופא שכרגע שללו ממצא רפואי חמור. וככל הנראה התקפי חרדה
אני שרוי בחרדה ובתחושת מחנק ומועקה בדרך כלל מהבוקר עד שעות הערב ומידי יומיים התקף חזק
הייתי נוהג לקחת חצי כדור אלפרליד וזה היה נרגע קצת.
לפני כ 3 ימים רופאת המשפחה החליטה שאתחיל ליטול "ציפרלקס"
אני נוטל את חצי כדור בצהריים כבר 3 ימים, מה שקרה זה ככה. ביום השני התעוררתי ב 4 לפנות בוקר פתאום ושוב חזרתי לישון עם תחושת פחד וגלים בגוף.
מה שקרה היום ושוב התחיל ב4 בבוקר הוא בלתי נסבל- אני לא מצליח להרדם עד עכשיו (כבר ערב) כל פעם שאני נכנס למצב שינה בשניות הראשונות אני חש פחד וגלים של זרם ושל חוסר אוויר וחרדה קשה מאוד. התגברו לי החרדות בטירוף. שפניתי לרופאת המשפחה היא טענה שזה בסדר וש"ציפרלקס" עלול לעשות זאת בשבוע או שבועיים הראשונים ושלא אפסיק את הטיפול.
אני פוחד פחד מוות ממה שקורה לי כרגע, האם להירגע ולראות בזה דבר שחולף? מה ניתן לעשות? תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מבקש עזרה דחופה - תגובה
ד''ר אודי אורן17/10/2012לאבי שלום,
אתה מתאר תופעות לואי קלסיות שכרגיל חולפות לאחר זמן מה.
אתה יכול לבקש מהרופא תרופה שתקל על תופעות הלוואי בתקופה הראשונה של לקיחת התרופה.
בנוסף אני מציע לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה (CBT או EMDR).
חשוב לשלב טיפול פסיכולוגי בטיפול תרופתי מכיוון שהרבה פעמים טיפול תרופתי אינו מצליח לטפל במקורות הבעיה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)