חרדות לילדה בת 4.5

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום
 
  • חרדות לילדה בת 4.5
    גלי
    18/10/2012

    שלום,

    ביתי בת 4 ו- 9 חד', מזה כשנה וחצי בערך התחילה לה התנהגות מאוד מוזרה שלאט לאט הלכה והחמירה וכיום זה נראה כמו חרדות.
    החרדה הראשונה התחילה מהגן - גן בוא היא היתה 3 שנים, בשנה השלישית החלה לסרב ללכת לגן, כל ניסיונותינו להבין מדוע לא צלחו - הכל שם בסדר...
    כל פעם היא מפתחת חרדה לדבר אחר, בד"כ החרדות קשורות לדברים שהם מחוץ לבית: לא נוסעת במכוניות של אנשים אחרים, לא מסכימה לנסוע לטיול של הגן, לא מסכימה ללכת לחוגים או לחברים (ללא ליווי של הורה), חייבת שמישהו ישכב לידה כשהיא נרדמת, חייבת שרק אבא שלה יקח אותה לגן ועוד ועוד.
    תופעות: כל מקרה חרדתי מלווה אותה מספר ימים, מהרגע שמתעוררת בבוקר מדברת על כך, אם לא עושים מה שהיא רוצה (למשל שאבא יקח לגן) כאילו נכנס בה שד והיא צורחת ומשתוללת ממש לא שומעת מה אומרים לה, חוזרת כמו מנטרה על מה שהיא רוצה (למשל שיקחו אותה מוקדם מהגן).
    המצב מדרדר והחרדות הולכות וגוברות... משהו באינטואיציה ההורית שלי אומר שאלו לא סתם חרדות של ילדים בני גילה - זה מעבר לכך וגם התגובות שלה מוגזמות.

    אשמח לחוות דעתך.
    תודה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדות לילדה בת 4.5

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • חרדות לילדה בת 4.5 - תגובה

    ד''ר חיים היילפרין
    19/10/2012

    השאלה היא לא מה חווה הילדה (ברור שהיא סובלת מפחדים וחרדה) אלא מה אתם עושים איתה (לכאורה מנסים להרגיע אותה אך בפועל רק מעמיקים את הדפוס הנפסד).
    פני עם בעלך למספר שיחות עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדות אצל ילדים בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית כדי לקבל הדרכה כיצד לסייע לילדה להיפטר הן מהחרדות והן מדפוס ההימנעות שפיתחה. בהצלחה!

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו