מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פחד והיסטריהענת01/03/2008
שלום,
אני בת 30, לאחר שלא נהגתי 8 שנים מאז שהוצאתי את הרישיון, החלטתי לקנות רכב. לקחתי מספר שיעורי רענון והרגשתי ביטחון על הכביש. עד קבלת הרכב שאלתי מההורים את רכבם בשישי שבת (לנסיעות קצרות בלבד). תמיד הרגשתי איזשהו פחד לפני הכניסה לרכב וגם אחרי הנסיעה עדיין ליווה אותי הפחד (אבל הפחד היה נסבל). שבוע לפני קבלת הרכב החדש, הסתבכתי לצאת עם הרכב של ההורים מחנייה וקראתי לאבא שלי שיכוון אותי, איך שהוא כיוון אותי דפקתי לו את הרכב, הדפיקה לא הייתה רצינית, אבל הרעש היה חזק והוא התחיל לצרוח עליי "הרסת לי את האוטו... מה את עושה... וכו'", נכנסתי להיסטריה נוראית לא הסכמתי לנהוג באותו ערב ואח שלי החזיר את האוטו לחנייה. שבוע לאחר מכן קיבלתי את הרכב שלי, נהגתי איתו מרחק קצר ויצאתי מהרכב מכוסה בזיעה ורועדת כולי. ומאז לפני כל נסיעה אני נכנסת להיסטריה ופחדים. היום נהגתי שוב ברכב אחרי שבוע שלא נהגתי, אני מרגישה שאני נוהגת טוב, אבל הפחדים לפני ואחרי הנסיעה פשוט הורגים אותי (פחד, היסטריה, עצבים, ממש אי אפשר לדבר איתי לפני נסיעה- יש לציין שבמהלך הנהיגה אני רגועה יחסית הכל מתנקז לפני ואחרי הנהיגה). יצאתי היום מהרכב עם תחושת מחנק נוראי ודמעות בעיניים, עליתי הביתה ופרצתי בבכי.
אני לא יודעת איך להתמודד עם הפחדים וההיסטריה שנכנסה בי, לא יכולה לסבול את ההרגשה הזאת לפני ואחרי כל כניסה לרכב. וההורים והחברה מסביב מלחיצים אותי "את צריכה לנהוג כמה שיותר זה מה שיוציא לך את הפחד" אבל הם לא מבינים את ההרגשה שיש לי ואת ההיסטריה. לא יודעת מה כבר לעשות?? מה לא בסדר בי??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לענת
ד''ר חיים היילפרין02/03/2008את סובלת מחרדת נהיגה. התופעה שכיחה למדי (ודי מוצדקת, בהתחשב בנפגעים הרבים בכבישים) ומתפתחת בעיקר לאחר טראומה הקשורה לנהיגה (בדרך כלל תאונת דרכים). ההורים והחברים צודקים, במקרה זה – אסור לך להימנע מלנהוג בגלל הפחד אלא להיפך, עליך להמשיך ולנהוג למרות החרדה, תחושת המחנק וכו'! אם לא תיכנעי לחרדה ותמשיכי לנהוג, תגלי די מהר שאת נרגעת ושתסמיני החרדה שוככים. את מוזמנת בכל מקרה לפנות אלי לטיפול או לגשת למטפל אחר בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)