תקופה שעברתי,עוברת וטיפולשאני מחפשת

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• תקופה שעברתי,עוברת וטיפולשאני מחפשת
    רוני
    05/11/2012

שלום,שמי רונית בת 27.לפני שנתיים חוויתי משבר גדול עקב פרידה מכוערת מבן זוג משמעותי, סיום תואר ראשון בחיפה וחזרה לבית ההורים בב"ש. המצב בבית הוא כזה שאמא שלי מאוד משמעותית בחיי ובעלת כוחות רבים ואילו אבא שלי נמצא ולא נמצא,לא מתפקד ומתקשר איתי ברמה הרגשית כבר שנים רבות. בעקבות המשבר נכנסתי לדיכאון וחרדה. הייתי בטיפול כשנה וגם נטלתי טיפול תרופתי. מאז הייתה תחושה של הקלה ושיפור. התחלתי תואר 2 בת''א,הכרתי בן זוג חדש ועברנו לגור יחד במרכז. שוב שעברנו חשתי תחושה של חרדה שעולה בי כי לו אוכל לשאת את מעמסת התואר השני. הפסקתי אותו ושוב המשכתי בהתייעצות את הטיפול התרופתית. כיום, עדיין עם בן זוגי בת"א, אחרי הפסקה של שנה בלי לימודים,התחלתי מסלול לימודי תעודה שמתאים יותר לקצב שלי. אני עובדת כרגע במקום עבודה סוער ולחוץ ומרגישה שעובדת שם בלי המשכורת ופחות מתוך אהבה אמיתית לתחום. בנוסף,בן זוגי ואני מזה שנתיים יחד, ולאחרונה העליתי את נושא החתונה ומידת הרצינות שלנו לגבי ההמשך. תגובותיו היו שהוא רואה אותנו ממשיכים יחד אך עדיין מרגיש לא מוכן.היה קשה לי לתאר למה הוא לא מוכן-הוא כבר סיים לימודים,מצא את עבודתו הרצינית.ואני מפרשת את זה כדבר הנוגע ליצביות שלי. אני מרגישה שאולי אני לא טובה לא מספיק. בנוסף,תרפיה בעזרת בע"ח,זה שילוב של אהבה לתחום אך חשש מהיכולת השתכרות בו בעתיד. מצאתי את עצמי מכל הנאמר לעיל במצב שבו ירד לי התאבון,אני דרוכה רוב הזמן, עייפה בסוף היום וקמה לפעמים עם בחילה שכאשר היא משתחררת זה מקל עליי. התייעצתי עם הפסיכיאטר שאז טיפל בי במקביל למטפלת ובנתיים אני נעזרת בכדור לוריוואן 1 יום כן יום לא.זה מרגיע את העוררות ומאפשר לי להתמודד עם היום. אני רוצה להתחיל טיפול שוב וחשבתי על CBT,אני מאוד עקשנית ובעלת מנגנוני הגנה חזקים ולא יודעת איזה סוג טיפול רצוי לי. אשמח לקבל מידע והסבר. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תקופה שעברתי,עוברת וטיפולשאני מחפשת - תגובה

ד''ר אודי אורן
    05/11/2012

לרונית שלום,
    אני מתרשם שטיפול בהחלט יכול לעזור במצבך.
    תוכלי למצוא מטפלי CBT באתר אי"טה.
    את יכולה גם לשקול מטפל EMDR (שיטה המתמקדת בהשפעתם של ארועים קשים על חיי המטופל). תוכלי למצוא מטפלי EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו