מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה ודכאוןעדי19/11/2012
שלום, אני עדי בת 21 , סטודנטית לפסיכולוגיה. יש לי חרדות ודכאון שבאים והולכים כל חודש לערך. כאבי בטן נוראיים,שלשולים,הקאות , בחילות , קושי נשימתי וכו'..
מטופלת בציפרלקס כל יום וואבן בעת הצורך + שיחות אצל פסיכולוגית אחת לשבוע.
אני מרגישה שכל ירידה קשה יותר מהקודמת לה, מפחדת ביותר לאבד את שפיותי. מרגישה עצבנות, חוסר סבלנות ושלא מאפיין אותי ואני חוששת לשפיותי.
האם יש משהו שניתן לעשות מעבר?
והאם יש קשר בין מחזור חודשים לחרדות? (שמתי לב שכל פעם שאני במחזור זה מגיע.. )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדה ודכאון - תגובה
ד''ר אודי אורן19/11/2012לעדי שלום,
העובדה שמדובר בתופעה תבניתית שחוזרת על עצמה כל חודש מצביעה לכיוון של PMS. אני ממליץ לך לדבר עם רופאת הנשים שלך על תופעה זו ולקרוא עליה (העתקתי עבורך את הקטע הראשון בוויקיפדיה).
"תסמונת קדם וסתית (Premenstrual Syndrome - PMS) או לחץ קדם וסתי (Premenstrual Tension) היא אוסף תסמינים גופניים, ופסיכולוגים הקשורים לוסת הנשית. בזמן שרוב הנשים הפוריות (בין 80 ל-95 אחוזים) סובלות מסימפטומים קדם-וסתיים כלשהם, אצל נשים הסובלות מ-PMS מופיעים סימפטומים המוגדרים כ-"חמורים במידה מספקת כדי להשפיע על היבטים שונים בחייהן".
תסמינים אלו ניתנים לחיזוי מראש ובאים לידי ביטוי בדרך כלל בשבועיים שלפני קבלת הוסת. תסמינים אלו יכולים להעלם אחרי התחלת הדימום, אך יש מקרים בהם הם נשארים גם אחרי שהדימום התחיל.
אצל חלק מהנשים הסובלות מ-PMS התופעות הנלוות חזקות כל כך, עד שהן נחשבות כמגבילות את חיי היום-יום. כ-14 אחוזים מהנשים בגילאים 20-35 מושפעות כל-כך מהתופעות הנלוות לתסמונת הקדם-וסתית עד שעליהן להשאר בבית ולהיעדר מהלימודים או העבודה. לצורה זו של PMS יש אבחון פסיכולוגי משלה - חרדה קדם וסתית, (Premenstrual dysphoric disorder (PMDD."
כמובן שיכול להיות שהתופעות שאת מתארת אינן תוצר של PMS, אבל אני מציע לך בתור התחלה לבדוק את הכיוון הזה.
איני יודע איזה טיפול פסיכולוגי את מקבלת, אבל אני ממליץ כי תקבלי טיפול CBT או EMDR. טיפולים אלו מתמקדים בחרדות ובדכאון ונותנים אפשרות להתמודד איתם. בנוסף אני ממליץ לך להכניס פעילות פיזית ותרגילי הרפיה ללוח הפעילות היומית שלך.
אינך מעבדת את שפיותך. אני ממליץ לך להיות בטיפול פסיכולוגי שאינו פונה ל"מעמקים" אלא להתמודדות עם קשיי היום יום.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)