הזעת יתר

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• הזעת יתר
    ליה
    12/12/2012

שלום רב ,
    כבר הרבה זמן ואני חושבת שיש לי חרדה חברתית ,וכמובן במצב חברתי שהביך אותי נכנסתי למצב חרדה שהיו בו תסמינים שונים(דפיקות לב,סחרחורות , הזעה ) אך אחר כך זה היה עובר. אך בחצי שנה האחרונה כל פעם שאני יוצאת מהבית,אפילו בבית ספר שאני יושבת בכיתה , יש לי תופעה של הזעת יתר , דבר שלא היה לי סתם כך . רק בסיטואציה שממש מלחיצה אותי לפעמים .
    חשוב לי לציין שכאשר אני בבית עם המשפחה אין לי את זה , ובטח שלא בכמות שיש את זה בחוץ. ההזעה מתגברת שאני חושבת על זה שאולי יראו את זה , ובכך זה מביך אותי יותר..
    ייתכן שזה קשור לחרדה החברתית? כלומר יכול להיות שהתחלתי לפתח הזעת יתר כל פעם שאני בחוץ בגלל שנמנעתי מהרבה אינטרקציות חברתיות ?
    מה הפתרון ? כדורים ?זה ממש מדכא אותי ומייאש.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הזעת יתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הזעת יתר - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    16/12/2012

הזעה, כמו דפיקות לב מואצות, היא אחד הביטויים השכיחים ביותר של התרגשות או לחץ, ואם את, כמו רבים אחרים, מתרגשת או נלחצת בנסיבות חברתיות, תחווי גם הזעת יתר וכיו"ב. אינך צריכה כדורים בכל מקרה אך אם ההתרגשות הזו מפריעה לך עד כדי "הילחצות מהלחץ" או הימנעות ממפגשים חברתיים, פני לפגישה או שתיים עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, ואשמח לעזור לך בזה. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה , והבהרה

ליה
    16/12/2012

שלום,
    תודה על תשובתך..
    אך האם זה מין מצב חרדה תמידי ?
    כי כמו שציינתי, הייה לי הזעת יתר וכדומה רק במצבים חברתיים שממש הובכתי בהם כחלק מתסמיני החרדה, ולא כחלק משגרת החיים. אך אני כן נמנעת כל הזמן מאינטרקציות חברתיות כי אלו גורמות לי לחרדה...
    אך כעת גם בסיטואציות חברתיות שלא מלחיצות אותי כל כך, אני מרגישה את תופעת ההזעה, וחשוב לי לציין שזה לא היה ככה בעבר-כמו שאמרתי רק בחצי שנה אחרונה כערך.
    וההזעה בנוסף מכניסה אותי לחרדה, הזעה מן החרדה וחרדה מן הזעה..זה מאוד מביך שזה בידיים למשל... ללחוץ יד למישהו, זה מין מעגל שלא נגמר. אני מקווה שהצלחתי להבהיר בהגיון את דבריי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה , והבהרה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    17/12/2012

הבעיה מתחילה ברגע שאינך נותנת לגיטימציה להתרגשות/ לחץ שאת חווה במצבים חברתיים ובשל כך נמנעת מחברה... וכפי שהצעתי לך, ניתן לצאת מהמעגל הזה בקלות בשיחת הכוונה או שתיים. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו