גמילה מלוריבן

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• גמילה מלוריבן
    דנה
    17/12/2012

שלום,

אני לוקחת לוריבן החל מחודש מאי. בהתחלה חצי כדור כל יום ובחודשיים האחרונים כדור כל יום. במאי האחרון גם גילו שיש לי דלקת מפרקים.. עד גילוי המחלה פיתחתי חרדות שהחמירו עם הזמן מפני שהרופאים לא הצליחו לאתר מה הבעיה של הכאבים והחולשות מעל שנה .. והלוריבן מאוד הקל על התפקוד היומי שלי. במאי אף ניסיתי לקחת ציפרלקס החמיר מאוד את החרדה לאחר שבועיים ולכן הפסקתי..בעבוה עברתי לחצי משרה בשל המחלה וכעת אני חשה שאני יכוה להוריד מינון ולהפסיק לאט. הורדתי את המינון לחצי כדור מיום שישי כולל היוום ווהיום שלקחתי את הילדי אחה"צ חשתי באי שקט והחלו דפיקות לב. שהגעתי הביתה לקחתי עוד חצי כדור. האם יש לכן המלצה לדרך גמילה אחרת? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מלוריבן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מלוריבן - תגובה

ד''ר אודי אורן
    17/12/2012

לדנה שלום,
    תהליך גמילה כולל בתוכו כמעט תמיד תופעות לואי.
    יש לך מספר אפשרויות להתמודד עם הבעיה:
    1) להבין שהתופעות האלו הן חלק מהתהליך, הם לא יפגעו בך, והם יעלמו (בסבירות גבוהה מאד) לאחר זמן מה, ולכן אין סיבה לקחת עוד לוריבן.
    2) להוריד את המינון בקצב עוד יותר איטי.
    3) להוריד מינון רק לאחר שמצאת תרופה תחליפית (ציפרלקס היא רק אפשרות אחת).

בכל מקרה, טיפול פסיכולוגי ממוקד עשוי בהחלט לעזור. ממליץ על CBT או EMDR, שתי גישות שהוכיחו יעילות גבוהה בטיפול במצבי חרדה.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו