ציפרלקס כבר לא עוזר לי

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• ציפרלקס כבר לא עוזר לי
    אמא
    30/12/2012

שלום וברכה
    במשך כמעט 6 שנים נוטלת ציפרלקס 10 מ"ג. השנה האחרונה היתה מבלבלת וסוערת. אחרי בעיה רפואית בגינה עברתי שני ניתוחים העלתי מינון ל20 מ"ג.
    החרדה הבריאותית עוטפת אותי ושואבת אותי לתהום עמוקה. התחלתי לדאוג לילדי הקטנים ברמה בלתי סבירה. לבדוק אותם בלי סוף ולדאוג מכל דבר גם אם הרופא אמר שהכל תקין ולאחר בדיקות דם. הם אומרים לי -די! ואני בכאילו מחבקת וממששת כדי לראות אם הכל תקין. אני מוצאת את עצמי מנהלת משא ומתן עם אלוהים- אל תפגע לי בילדים .אל תפגע בי. אני מרגישה שאני קורסת, אני עייפה, אני כועסת שהציפרלקס כבר לא עוזר לי. אני מרגישה כמו לפני 20 שנה -אז החרדות היו משתלטות על כל נים בגוף שלי. אני צריכה עזרה ולא רוצה להיות מסטולית מכדורי ואבן וחבריהם. האם יכול להיות שהכדור כבר לא עוזר לי? האם המוח שלי כבר הפיך להיות סביל לציפרלקס? אני מבינה שזה ה-כדור לחרדות.ומה אם הוא לא עוזר לי? בבקשה אני צריכה עזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס כבר לא עוזר לי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציפרלקס כבר לא עוזר לי - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    30/12/2012

המוח נוטה לאזן את עצמו עם הזמן, כך שייתכן והציפרלקס איבד מהשפעתו. מצד שני, את מתארת קשיים אובייקטיביים משמעותיים שהיו לך בשנה האחרונה (כמו שני הניתוחים) והציפרלקס אינו אמור למנוע ממך לחוש את מה שכל אדם נורמלי (קל וחומר אם לילדים קטנים) היה מרגיש בנסיבות שכאלה - מצוקה קיצונית ודאגה רבה. חבל שבמקום הטיפול התרופתי (או במקביל לו) אינך נעזרת בטיפול פסיכולוגי. (התרופות עשויות להקל על תסמיני החרדה (במקרה הטוב) אך אינן מטפלות בשורש הבעיה ובגורמים לה, ומסיבה זו עלולות אף לקבע אותה, ויש להן גם השפעות לוואי לא פשוטות.) עצתי לך היא לפנות לפסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, ואשמח לעזור לך בזה. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו