מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התקפי חרדה קרדיולוגיים עקב ריצה קלהאבי12/01/2013
שלום למומחים
אני בן 32
לפני כחצי שנה חטפתי את ההתקף החרדה הראשון (לפי המומחים) פתאום כך, ההרגשה היא מתחילה מהבטן, כמו מעין לחץ שעולה מעלה ולחץ בעורף דופק מהיר, פחד, רעד בידיים, תחושת קור בגפיים,
מאז זה קרה עוד הרבה פעמים ולאחר בדיקת אקו לב שבה התגלה דלף קל עקב ניתוח הרחבת מסתם בגיל שנה. אך הקרדיאולוג טען שכרגע אין מגבלות ואין סיבה שזה נגרם עקב זה וייתכן התקפי חרדה בלבד.
מאז ומתמיד הייתי תחת פחדים קרדיאולוגים.
כיום אני נוטל ציפרלקס 10 מ"ג וקלונקס על בסיס יומי ועברתי כמה טיפולי CBT ומצבי השתפר בצורה משמעותית מחרדה מתמדת לכמעט ללא התקפים כלל.
הבעיה מתחילה שזה נוגע לפעילות גופנית בעיקר שאני מנסה לבדוק את עצמי בבית ועושה ריצה קלה של 5 דקות במהלך הריצה מרגיש טוב ורק לאחר כמה דקות שמסיים באים אליי שוב כל התחושות שציינתי בהתחלה (דופק מהיר פחד מהבטן לחץ בעורף) , המצחיק הוא שאני גר בקומה רביעית ללא מעלית ועולה 4 קומות וזה לא קורה לי, רק ככל הנראה שאני עושה ריצה קלה קצרה(כדי לבחון את החרדה).
מה דעתכם? פיתחתי טריגר קשה מפעילות גופנית? יכול להיות דבר כזה?
אם כן מה כדאי לעשות? פסיכולוג ספורט? קראדיאולוג פסיכולוג?
תודה למומחים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה מפעילות גופנית
יואב כהן12/01/2013שלום לך
על פי מה שאתה מתאר ועל פי הבדיקות שעשית נראה שניתן לשלול את המימד הפיזי. על כן כפי שאתה מבין יש להתייחס למימד הרגשי נפשי ובעיקר לאלמנט החרדה. אתה צריך לשאול את עצמך מה היא פעילות גופנית בשבילך מה עולה אצלך בראש וברגש כאשר אתה חושב על זה. כנראה יש מחשבה או פירוש שספורט הוא מסוכן בשבילך אולי בגלל מה שעברת בגיל שנה למרות שבאופן הגיוני אתה יודע שאן קשר. יתכן ויש לך ספקות לגבי כך שאין קשר ואתה עושה הקשר שזה אולי מסוכן ואז כבר מנגנון החרדה נכנס לפעולה. זה כמעט נראה שאתה מחכה שמשהו יקרה תוך כדי או אחרי הפעילות ובגלל המתח בו אתה נמצא זה אכן קורה אך זוהי חרדה על תסמיניה הגופניים ולא בעיה קרדיולוגית.
מאחל לך הרבה הצלחה והרבה פעילות גופנית מהנה.
*** ההודעה נערכה - נא לא להעלות הודעות שיש בהן משום פרסום ישיר או עקיף לגוף מסחרי **** המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
התקפי חרדה קרדיולוגיים עקב ריצה קלה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין13/01/2013אתה מתחזק מעגל קסמים בו הריצה מעלה את הדופק, הדופק המהיר נתפס בעיניך כסימן לחרדה (בעקבות ההתניה בעבר) ו"הפחד מהפחד" סוגר את המעגל (ומונע ממך לרוץ מרחקים). הדרך הפשוטה "לצאת מזה" היא לרוץ יותר - כהתעמלות שתשחרר אותך ממתח וחרדה, לא כ"בדיקת חרדה") - תתחיל עם עשר דקות (או שני ק"מ) ועלה במרחק ככל שאתה נכנס לכושר. אתה תיווכח שלאחר ריצה של 5 עד 10 ק"מ לא רק שלא תחווה התקפי חרדה אלא שתרגיש הרבה פחות חרד באופן כללי. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)