עזרה דחופה

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• עזרה דחופה
    אירה
    20/01/2013

שלום רב,
    הכל התחיל לפני חודש, כאשר בפתאומיות התחלתי להרגיש דחיפות ותכיפות במתן שתן. ממש כל כמה דקות.
    לאחר שנשללה דלקת, התחלתי לעשות בדיקות בשאלה של סכרת תפלה.
    נכנסתי לאינטרנט בבית ופשוט נכנסתי לחרדה ממה שהיה כתוב שם.
    לאחר יומיים כבר הייתי בטוחה שיש לי גידול בהיפופיזה ושום דבר לא יכל להוכיח לי אחרת.
    לאחר שנשללה סכרת תפלה, הופנתי לבירור אורולוגי.
    שוב פעם כניסה לאינטרנט, וזהו, אני כבר בטוחה שמדובר בגידול של שלפוחית השתן או כליות. האבדתי תאבון, ירדתי במשקל, שרק חיזק אצלי את המחשבה על המחלה הסופנית.
    פשוט הפסקתי לתפקד, לא הצלחתי לחשוב על משהו אחר. ימים שלמים במיטה, לא מדברת עם אף אחד.
    כאשר בפתאומיות הפסקתי לרוץ לשירותים, התחילו כאבי גב תחתון עם נימול והירדמות ברגל. לא הפסקתי לדפדף באינטרנט, עד שהגעתי למסכנה שמדובר בגידול בעמוד שדרה.
    במשך שבוע, ביקרתי אצל 4 אורטופדים, פעמיים עשיתי צילום רנטגן.
    כל הרופאים אמרו שכנראה מדובר בבעיה בדיסק, אבל שום דבר לא משכנע אותי.
    הכי קשה לי בשעות הבוקר, כאשר אני פותחת את העיניים, מרגישה פשוט חנוקה מהפחד, לא מצליחה לקום מהמיטה.
    לקראת הערב, החרדה טיפה נחלשת, ואני מסוגלת לאכול קצת.
    לא עוזבת את האינטרנט, כל הזמן מחפשת מידע שתוכיח לי שיש לי משהו מפחיד.
    שום דבר לא עוזר.
    אני בת 30, אימא לילד בן 4.5.
    תעזרו לי בבקשה, הפסקתי לסמוך על הרופאים, ואני באמת סובלת. ויחד איתי כל המשפחה.
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה דחופה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    21/01/2013

מאחר והבדיקות הרפואיות שלך אינן מצביעות על בעיה (באופן מספק), קרוב לוודאי שמדובר כאן בהפרעת חרדה (כרכיב דומיננטי, אם לא בלעדי). במילים אחרות, את זקוקה להתערבות של פסיכולוג, לא לעוד רופאים. פני למספר שיחות עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה קטנה

אירה
    21/01/2013

תודה רבה על התשובה המהירה.
    אני פשוט כבר לא מבינה מה קורה איתי.
    בעלי טוען ש90% מהתלונות שלי, עקב קריאה בלתי פוסקת באינטרנט.
    דוגמא: קראתי מידע על גידול בעמוד שדרה וכל התסמינים הנלווים, כמו בריחת שתן, אצירת שתן, נימולים והרדמויות. וכל התסמינים האלא מופיעים אצלי. אני לא מבינה, איך זה יכול להיות.
    כל התופעות האלה מכניסים אותי לממש ספק לגבי מצב בריאותי.
    אני תמיד מפחדת שלא עשו לי מספיק בדיקות. שאולי צילום רנטגן לא מספיק, אולי יש צורך בct.
    אתמול בערב נכנסתי ממש ללחץ, פתאום בשניה נהייתי אדומה והרגשתי חום פנימי, כאשר הגעתי הביתה חום היה תקין.
    האם באמת ניתן להרגיש תופעות פיזיות כמו שתיארתי על רקע נפשי?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה קטנה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    22/01/2013

כן. אנשים חרדים נוטים "לספוח" לעצמם כל מיני מחלות, במיוחד כאלה התואמות את תחושותיהם. ובפועל, ברוב המכריע של המקרים, מדובר באנשים בריאים לחלוטין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברשותך אירה

פגסוס
    23/01/2013

בתור בעל נסיון בתחום החרדה (אני מתמודד איתה מחצית מחיי) אני יכול להגיד לך שצריך בדיוק ארוע מלחיץ אחד כדי להפעיל את החרדה, ולחלק מאיתנו יש לה השפעה גדולה על הגוף, ולכן צורות בטוי רבות. אני בטוח ש-90% אם לא 100% מהתחושות שלך נובעות מחרדה, לכן יש לי עצה בשבילך, היא אולי נדושה אבל בדיוק בגלל זה מתעלמים מהיכולת שלה.
    קחי נשימה ארוכה, תגידי לעצמך שהכל יהיה בסדר. את מאפשרת לחרדה לשלוט בך, בעצם השליטה היא שלך. על כל מחשבה חרדתית פשוט תדמייני משהו מרגיע, את שואפת להיות רגועה, לא חרדה, אז פשוט תסלקי את המחשבות האלו עם מחשבות מרגיעות.
    בריאה או לא, כשאת חרדה את גורמת לגוף לבזבז אנרגיה מיותרת. אני מציע שלא תשבי יותר לקרוא מה לא בסדר איתך באינטרנט, כי זה לא יפסק, תמיד יהיה משהו, כ יבאופן לא מודע את מחפשת סיבות להמשיך להיות חרדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אני אשמח

פגסוס
    24/01/2013

אני אשלח לך מהמייל שלי : )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו