התקף חרדה

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• התקף חרדה
    יניב
    19/02/2013

בן 39 נשוי+2,

עברתי התקף חרדה לפני כ- חודשיים כנראה בשל לקיחת תרופה לא מתאימה "אסטו" באותו יום שלקחתי את הכדור הראשון זה קרה לי. מאז יש לי תגובות משנה של רעידות בשרירים במקומות שונים בגוף,

אנני מרגיש חרדה. אך אני לא מרגיש בנוח ואני לא משוחרר.
    עושה ספורט כדי להשתחרר.

מה עוד מומלץ לעשות ?.

אגב-אתם צודקים בכך שכדורים לא פותרים את הבעיה. הם רק דוחים אותה לכמה שעות, מכדור לכדור. לכן אני לא משתמש כלל בכדורים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התקף חרדה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקף חרדה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    19/02/2013

ליניב שלום,
    ממליץ לך להמשיך בפעילות ספורטיבית, להוסיף תרגילי הרפיה יומיים, ובמידת הצורך מספר פגישות עם מטפל המתמחה ב-CBT או EMDR.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות

יניב
    20/02/2013

מהן הדברים שציית- בעיברית.

הייתי אצל פסיכולוג קוגנטיבי, וזה עשה לי רע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות - תגובה

ד''ר אודי אורן
    20/02/2013

הי יניב,
    כנס בבקשה לאתר המרכז הישראלי ל-EMDR
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בחרדות

מכון CBT
    21/02/2013

היי יניב בוקר טוב,

טיפול CBT הוא אכן הטיפול המומלץ עבור התקפי חרדה.

ישנם אחוזי הצלחה מאוד גבוהים לטיפולים בהפרעה, ומעל 90% מאנשים שאובחנו וטופלו מנהלים אורח חיים רגיל ואיכותי. מאחר וההפרעה גורמת למצוקה קשה מנשוא אצל הסובלים ממנה ואף מחריפה מאוד אצל מי שלא מטפל בה, מומלץ למצוא במהרה את הטיפול המתאים לכל מטופל כדי למנוע פגיעה משמעותית בתפקודו של אדם בהתנהלות בעבודה, בחברה ובסביבתו הקרובה.

ישנו טיפול פסיכותרפי המגיע מעולם הפסיכולוגיה ומטפל בעיקר בתגובה הרגשית להפרעת הפאניקה ומסייע בהתמודדות. בנוסף, ישנו טיפול תרופתי על ידי פסיכיאטר באמצעות תרופות נוגדות דיכאון או חרדה.

הטיפול המומלץ ביותר הינו טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT) הפועל לצמצום עד חיסול ההפרעה בשני מישורים:

טיפול קוגניטיבי – הוא המישור החשיבתי. בשיחות עם המטופל מזוהים דפוסי מחשבה ואמונות פנימיות בעיתיות לגבי ההתקף כמו התחושות שהוא עומד למות או מאבד את שפיותו. מתמקדים בהחלפת המחשבות הקשות במחשבות יעילות מחוברות למציאות המסייעות להפחתת חווית האימה.
    טיפול התנהגותי – בליווי הטיפול הקוגניטיבי, מטופלים גם המקומות והמצבים המהווים גירוי להתפרצות ההתקפים או לפחות נתפסים כך על ידי המטופל. באופן הדרגתי מקבל המטופל כלים להתמודדות עם חשיפה למקומות או סיטואציות אלו, ובשילוב עם טכניקות הרפייה שונות הוא לומד להתמודד עם ההתקפים ולהחזיר לעצמו את השליטה בחיים.

הטיפול הקוגניטיבי-התנהגותי הוכח כיעיל מבין השלושה ולפעמים מלווה בטיפול תרופתי להגברת היעילות וצמצום סבלו של המטופל.

מקווים שעזרנו,
    צוות מכון CBT

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו