טרואמה אולי

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• טרואמה אולי
    שלום
    23/03/2013

שלום,
    לפני בערך שנה וחצי חוויתי תאונת דרכים, לא אני נהגתי באוטו, הייתי מאחורה והיו איתי באוטו עוד שני חברים. בזמן התאונה ואחריה לא הייתי לחוץ, הייתי אפילו רגוע.
    בערך שבוע לאחר התאונה התחילו לי בחילות קלות שהתחזקו עם הזמן, ואחרי כמה זמן שלא עברו התחלתי תהליך של בדיקות.
    שום בדיקה לא מצאה סיבה לבחילות שלי, ובמשך שנה שלמה עברתי המון בדיקות ורופאים ואף אחד לא מצא את הסיבה. במהלך הזמן הזה רק התחלתי יותר ויותר לחשוש לבריאות שלי, הבחילות גם התחזקו ולא היה תאבון, ירדתי המון במשקל, נסגרתי יותר בבית, התחלתי נורא לפחד מכל דבר, והתחלתי גם להרגיש פחות טוב. כאבי צאוור וגב. הרגשתי נורא עצבני ומתוח, הרגשתי שכל זה נורא ולא אמיתי, לא מצליח להתרכז לחשוב כמו שצריך עייפות נוראה.
    אחרי בערך שנה הגעתי לפסיכיאטר, הוא אמר שמה שקרה זה כנראה שהתאונה יצרה אצלי טראומה, והגוף ניסע להוציא את התחושות האלה דרך הבחילה.
    ואז הותחל טיפול עם 10 מילגרם ציפרלקס.
    היום המצב שלי הרבה יותר טוב, הבחילות עברו אני פחות מתוח ועצבני, אבל עדיין יש תחושה שכל זה לא אמיתי זה נראה לי מאוד מוזר הכל, אני עדיין נורא דואג לבריאות שלי וכל דבר קטן ישר גורם לי להלחץ ולהכנס לפורומים רפואיים ולבדוק מה לא בסדר.
    נורא קשה לי להשתחרר מכל מה שעבר עליי בשנה האחרונה הזאת, ואני מרגיש שזה לא נותן לי להתקדם ומעציב אותי נורא. אני מספר את כל התחושות האלה לפסיכיאטר, אבל אני עדיין לא מרגיש שהוא מצליח לעזור לי ממש.
    מה אפשר לעשות עם כל זה ? למי לפנות?

תודה רבה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טרואמה אולי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טרואמה אולי - תגובה

ד''ר אודי אורן
    23/03/2013

שלום,
    עברת טראומה ואתה סובל מתגובה פוסט טראומטית גופנית. אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בטראומה בשם EMDR, שבסבירות גבוהה יוכל לעזור לך במהירות יחסית.
    תוכל למצוא מטפלי EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR.
    בהצלחה
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה! שאלה

שלום
    23/03/2013

האם זה באמת הגיוני שהבחילות זה מהטראומה ? ומה הכוונה שאני חווה פוסט טרואמה גופנית? חוץ מזה אני מאז פוחד מכל דבר שיש בו חוסר וודאות, שלאט לאט לאט זה עובר ממש לאט. למשל לנסוע ליומיים מחוץ לבית , ללכת למסיבות ועוד, האם השיטה הזאת גם עוזרת לזה? ומה בעיקרון עושים בטיפול הזה?

תודה רבה רבה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה! שאלה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    23/03/2013

שלום,
    פוסט טראומה גופנית היא תגובה שעיקרה גופני/סומטי לחוויה טראומטית/קשה/מפחידה. הרבה פעמים היא מלווה גם בתופעות נפשיות (חרדות וכו), אך לא תמיד.
    איני יודע אם זה הגיוני, אבל מכיוון שעברת הרבה בדיקות גופניות ללא ממצאים, והתופעה החלה אחרי התאונה, איני חושב שיש הסבר הגיוני אחר.
    ידוע כי ככל שנותנים לתגובות פוסט טראומטיות להישאר ללא טיפול כך הן הולכות ומתרחבות בחייו של האדם לתחומים נוספים. נראה לי כי זה מה שקורה גם אצלך.
    ל-EMDR יש את היכולת לעזור במגוון התופעות שהזכרת.
    תוכל לקרוא על השיטה באתר המרכז הישראלי ל-EMDR.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

שלום
    23/03/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אחרונה

תודה
    24/03/2013

תודה רבה. רק שאלה אחרונה.
    בערך חודשיים אחרי התאונה התחילו לי קצת כאבי צוואר והוא היה תפוס לאט לאט זה יותר התעצם. הייתי אצל כמה מטפלים- פיזיותרפיסטים וכירופרקטים ועד היום זה לא עבר ואף אחד לא הצליח לעזור . יכול להיות שזה גם משהו רגשי שקשור לטראומה ובגלל זה לא משתחרר למרות הטיפולים וטיפול פסיכולוגי מתאים יפתור את זה?
    סליחה על כל ההודעות ותודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אחרונה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    25/03/2013

אתה מתאר את אחד התסמינים השכיחים ביותר לפגיעה מתאונת דרכים, הנובע בד"כ מ"צליפת שוט" או whiplash - תוכל לקרוא על זה יותר בחיפוש בגוגל - שגורמת להתכווצות ספאסטית של שרירי הצוואר שאינה משתחררת לגמרי. ההתערבות המומלצת כוללת הן טיפול פיזי (פיזיותרפיה וכד') והן טיפול פסיכולוגי. כדאי שתדע שכל הטיפולים, כולל הטיפול הפסיכולוגי, אמורים להינתן לך חינם (על חשבון חברת הביטוח), בכפוף לקשר שיש לממצאים הרפואיים ולתאונת הדרכים. בתהליך מעורב בד"כ עורך דין מטעמך שמציג לביהמ"ש את רשימות הטיפול של הפסיכולוג ותעודות רפואיות אחרות, כמו סיכום מחדר מיון, כבסיס למינוי מומחים בתחומים השונים (אורתופדיה, פסיכיאטריה וכד') ואלה קובעים את אחוזי הנכות המגיעים לך (ובשורה התחתונה, כמה כסף תקבל כפיצוי) והחזר על ההוצאות הרפואיות (כולל טיפול פסיכולוגי באופן פרטי). צור איתי קשר אם יש לך שאלות נוספות בעניין זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא צריך כסף

שלום
    26/03/2013

אין שום רצון לקבל כסף חזרה.
    אני רק רוצה לדעת האם יש קשר בין הצוואר והגב התפוסים לטרואמה.
    כי הייתי כבר אצל כמה אורטופדים כירופרקטים ופיזיותרפיסים, כולם אמרו שאני רק תפוס וחוץ מזה הכל בסדר, ואף אחד לא הצליח לעזור.
    אז השאלה האם החסימה היא גם קשורה לטרואמה ובגלל זה זה לא עובר?
    כסף לא שאלה פה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא צריך כסף - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    26/03/2013

במילה אחת כן, והתייחסתי כבר לשאלתך בפירוט המתבקש לעיל. ואם אינך צריך כסף (אפילו לא לכיסוי הוצאות טיפול פסיכולוגי באופן פרטי) - אשריך וטוב לך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה !

שלום
    28/03/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו