חרדות, כאבים ואי שקט

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• חרדות, כאבים ואי שקט
    אנונימית
    26/03/2013

אני טיפוס חרדתי מאוד. בעיקר חרדה חברתית, אבל חרדה גם מכל דבר אחר כמו בריאות, ביטחון, מקומות הומים וכדו'.
    שנים אני עם חרדה.
    עברתי טראומת אונס בילדות (מתמשכת, 7 שנים).
    אני סובלת מכאבי ראש, בטן, סחרחורות, בחילות, חוסר שיווי משקל, גירוד מטורף ובלתי פוסק בכל הגוף, כאבי גב, לחצים בחזה וקשיי נשימה, גזים בבטן, טישטוש בראיה בעיקר עם כאבי הראש, השתנה תכופה.
    האם התופעות הנ"ל מתקשרות לחרדות? אילו כן / אילו לא?
    בנוסף, האם בגלל שאני חיה בחרדות מטורפות כבר בערך 14 שנה זה יכול להיות הגורם לעובדה שיש לי מחלת כליות ושינוי במבנה האנטומי של המוח?
    תודה רבה,
    בת 21.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדות, כאבים ואי שקט

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדות, כאבים ואי שקט - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    29/03/2013

כל התופעות שמנית עשויות להיות קשורות לחרדה וספיחיה. מחלת כליות בד"כ אינה קשורה לחרדה, אף כי מצוקה קיצונית משפיעה על מערכת החיסון ורמת חיסון ירודה עלולה לבוא לידי ביטוי גם במחלות שכאלה. וכן, טראומה מתמשכת בילדות משנה את המבנה האנטומי של המוח. עם זאת, אינך חייבת לסבול כל חייך מחרדות מטורפות ותחלואים אחרים - טיפול פסיכולוגי מתאים יכול לעשות מהפכה בחייך ואשמח לסייע לך בזה. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בחרדות

מכון CBT
    02/04/2013

בוקר טוב,

התסמינים שציינת הם אכן קשורים לחרדות שאותן את חווה על בסיס קבוע.

חשוב לומר שישנם אחוזי הצלחה מאוד גבוהים לטיפולים בהפרעה, ומעל 90% מאנשים שאובחנו וטופלו מנהלים אורח חיים רגיל ואיכותי. מאחר וההפרעה גורמת למצוקה קשה מנשוא אצל הסובלים ממנה ואף מחריפה מאוד אצל מי שלא מטפל בה, מומלץ למצוא במהרה את הטיפול המתאים לכל מטופל כדי למנוע פגיעה משמעותית בתפקודו של אדם בהתנהלות בעבודה, בחברה ובסביבתו הקרובה.

ישנו טיפול פסיכותרפי המגיע מעולם הפסיכולוגיה ומטפל בעיקר בתגובה הרגשית להפרעת הפאניקה ומסייע בהתמודדות. בנוסף, ישנו טיפול תרופתי על ידי פסיכיאטר באמצעות תרופות נוגדות דיכאון או חרדה.

הטיפול המומלץ ביותר הינו טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT) הפועל לצמצום עד חיסול ההפרעה בשני מישורים:

טיפול קוגניטיבי – הוא המישור החשיבתי. בשיחות עם המטופל מזוהים דפוסי מחשבה ואמונות פנימיות בעיתיות לגבי ההתקף כמו התחושות שהוא עומד למות או מאבד את שפיותו. מתמקדים בהחלפת המחשבות הקשות במחשבות יעילות מחוברות למציאות המסייעות להפחתת חווית האימה.
    טיפול התנהגותי – בליווי הטיפול הקוגניטיבי, מטופלים גם המקומות והמצבים המהווים גירוי להתפרצות ההתקפים או לפחות נתפסים כך על ידי המטופל. באופן הדרגתי מקבל המטופל כלים להתמודדות עם חשיפה למקומות או סיטואציות אלו, ובשילוב עם טכניקות הרפייה שונות הוא לומד להתמודד עם ההתקפים ולהחזיר לעצמו את השליטה בחיים.

הטיפול הקוגניטיבי-התנהגותי הוכח כיעיל מבין השלושה ולפעמים מלווה בטיפול תרופתי להגברת היעילות וצמצום סבלו של המטופל.

מקווים שעזרנו,
    צוות מכון CBT

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו