מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רסיטל ואלפרוקס ,עזרהמורן30/03/2013
שלום,
אני לראשונה התחלתי לקחת כדורים פסיכיאטריים ,לאחר התייעצות עם רופא משפחה הוא הפנה אותי לפסיכיאטר , הספיכיארית ד"ר קדר אם אתה מכיר, נתנה לי תוכנית של שלושה שבועות בלבד ומאז אני לא מצליחה להשיגה טלפונית היא בחו"ל ואני צריכה עזרה דחוף.
כך התוכנית שנתנה לי:
שבוע ראשון: 10 מ"ג רסיטל כל יום ו0.25מ"ג לפרוקס (יש ימים שלקחתי פעמיים אלפרוקס ביום)
שבוע שני : 10 מג" רסיטל ולנסות לא לקחת אלפרוקס(אך נמצא כמעט שכל יום לקחתי אלפרוקס 0.25 או שני כדורי אלפרוקס 0.25 או בכלל לא לקחתי כלום)
שבוע שלישי: להעלות ל20 מ"ג רסיטל כל יום ולא הזכירה אלפרוקס בכלל . לקחתי כל יום 0.25 אלפרוקס אחד בלבד או פעמיים או שהיו יומיים לדעתי שלקחתי 3 פעמים 0.25 מ"ג ליום.
ד"ר , אני מתחילה שבוע רביעי ורציתי לדעת איך אני צריכה להמשיך מפה והלאה?
חשוב לציין שיש לי במשפחה אבא,דודים ובני דודים שלוקחים גם תרופות נוגדות חרדה ודודה שלי אמרה לי לקחת אלפרוקס 0.25 מ"ג 3 פעמים ביום גם אם אני מרגישה טוב. האם נכון הדבר? אני לא רוצה להתמכר.
תודה מרש, חג שמח ושבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רסיטל ואלפרוקס ,עזרה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין31/03/2013מוזר שהפסיכיאטרית שלך לא ציידה אותך במספרי טלפון של פסיכיאטר/ים אחר/ים ש"יכסו" אותה בהעדרה במקרה חירום, כפי שמקובל. מכל מקום, המשיכי לקחת את הרסיטל 20 מ"ג בכל יום כרגיל וקחי את האלפרוקס רק אם את ממש ממש חייבת. באופן כללי, כדאי שתדעי שטיפול תרופתי אינו הטיפול הראשוני המומלץ בחרדה. התרופות אמנם מקלות על התסמינים (במקרה הטוב) אך אינן מטפלות בשורש הבעיה ובגורמים לה, ומסיבה זו עלולות אף לקבע אותה ויש להן גם השפעות לוואי לא פשוטות. הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. מניסיוני, רוב המטופלים "יוצאים מזה" בתוך מספר שבועות וללא כל טיפול תרופתי. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)