מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום שוב, אני מבולבלת.לא יודעת מה ימורן08/04/2013
שלום רב,
אני כבר מעל לחודשיים עם שיעול יבש לסירוגין, אחרי זה באו לי סחרחורות כשהיתי הולכת לישון וקמה מהמיטה ואז באו קשיי נשימה שהלחיצו אותי.
אני כבר חודש + נמצאת בבית ולא עובדת בגלל קשיי הנשימה , בהתחלה רופאי משפחה נתנו לי לקשיי הנשימה כדורי הרגעה טבעיים , אחרי שבוע וחצי שלא עזרו- רופא הפנה אותי לפסיכיאטרית, סיפרתי לה בנוסף שבספטמבר 2012 לקחתי שאכטה מנייס גיא שהבהילה אותי לאותם שעתיים וזהו אחרי זה חייתי כרגיל! בנוסף אמרתי לה כי יש בערך 10 אנשים במשפחתי שלוקחים כדורים נגד חרדה.
אז היא רשמה לי רסיטל 20 מ"ג ואלפרוקס 0.25מ"ג בעת הצורך (יוצא לי לקחת אלפרוקס ביום בין 1-3 כדורים שהם 0.25 מ"ג כל אחד)
היום היתי אצל אלרגולוג לבדיקת אלרגיה והוא אמר שלפי כל הסיפור אני לא צריכה בכלל תרופות נוגדי חרדה ושהכל בסדר ורשם לי משאף flixotide ועוד 3 סוגי כדורים אחרים נגד אלרגיה, אותם אצטרך לקחת 3 שבועות ואז לבוא אליו לבדיקה.
שאלותי הן:
איך אדע מה בסוף שיפר את מצב הנשימות שלי ? אולי זה הכדורים של הפסיכיאטרית ??אולי בכלל הכדורים והמשאף נגד אלרגיה הם אלה שיעזרו לי?
את הכדורים נגד החרדה אני לוקחת כבר חודש ושבוע בערך ואת הכדורים נגד האלרגיה אני הולכת לקחת 3 שבועות .
מה יש לי ? חרדה? או אלרגיה? או שניהם ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום שוב, אני מבולבלת.לא יודעת מה י - תגובה
ד''ר חיים היילפרין09/04/2013אם תרגישי שיפור ניכר לאחר הטיפול נוגד האלרגיה, ניתן יהיה להסיק ש(לפחות חלק מ)התסמינים היו באמת עדות לתגובה אלרגית; אם לא תחושי הקלה, אבחנת החרדה תחזור להיות המועמדת המובילה. עם זאת, כפי שכבר כתבתי לך למטה, טיפול תרופתי אינו הטיפול הראשוני המומלץ בחרדה. התרופות אמנם מקלות על התסמינים (במקרה הטוב) אך אינן מטפלות בשורש הבעיה ובגורמים לה, ומסיבה זו עלולות אף לקבע אותה ויש להן גם השפעות לוואי לא פשוטות. הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. מובן שפסיכולוג שמכיר אותך היטב היה יכול גם לענות על שאלותייך ולהנחות אותך בדיוק רב הרבה יותר. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)