מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- PTSDשלי26/04/2013
שלום
אני סובלת מ PTSD עקב התעללות מינית בילדות ואונס בבגרות. אף פעם לא פניתי לקבלת עזרה או לטיפול. אף פעם לא דיברתי על כך. אני מתעניינת בטיפול PE ורוצה לדעת כיצד זה עובד: האם אצטרך לעבור חשיפה בדמיון על כל אחד ואחד מן האירועים שאני זוכרת (ואולי גם לא זוכרת)? הרי מדובר בשנים של התעללות. כמה זמן טיפול כזה לוקח? מה התדירות השבועית? האם המטפלת נשארת זמינה עבורי בין הפגישות?קראתי שטיפול כזה יכול להיות מאוד מאוד מציף וקשה. האם טיפול כזה יכול להוביל להחמרה במצב?
נ.ב. אני סובלת מהפרעות אכילה ודיכאון ולוקחת כדורים.
אשמח לשמוע על התנהלות הטיפול.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
PTSD - תגובה
ד''ר חיים היילפרין27/04/2013הטיפול בטכניקת PE, שעיקרו חשיפה חוזרת ונשנית לטראומה (בדימיון, הדמייה או מציאות), מתאים רק בחלקו לנפגעות התעללות מינית ורצוי שיהווה רק רכיב אחד בטיפול מורכב יותר. PE מתאים בעיקר לטראומה חדה ונקודתית - כמו אונס עבור אשה שלא הייתה קורבן להתעללות מינית בילדותה - שהשחרור ממנה מאפשר לקורבן לחזור לשגרת חייו; טיפול הולם בהתעללות מתמשכת בילדות נוגע להיבטים נוספים שאינם קשורים כלל ל-PE, כמו למידת מיומנויות חיים ודפוסי חשיבה והתנהגות בריאים (במיוחד בכל הקשור לאינטימיות ומיניות), בניית יחסי אמון, שיקום הדימוי העצמי ודימוי הגוף ועוד. בקיצור, את זקוקה לטיפול משמעותי יותר משימוש בטכניקה ייעודית כזו או אחרת ולקשר משמעותי עם המטפל/ת (כזה שיוכל לתמוך במסע "מציף וקשה" שאכן עלול גם להוביל להחמרה, כפי שציינת, לכוון אותך גם בעניין הטיפול התרופתי וכיו"ב). במקרה כמו שלך מדובר בד"כ בפגישה שבועית (או יותר) לאורך שנה-שנתיים (או יותר). בהצלחה! (צרי איתי קשר טלפוני אם יש לך שאלות נוספות.)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה
....27/04/2013תודה על התשובה המהירה. אני חייבת לציין שאתם מנהלים את הפורום הזה עם המון רצינות, אנושיות ואכפתיות.
האם כל הטיפול בי יכול להתנהל על פי טכניקות של CBT או שהכרחי לשלב גם מרכיב דינמי? המטפלת שלי מטפלת רק ב CBT. האם יש חשיבות למין המטפל?
האם על המטפלת שלי לאפשר לי ליצור איתה קשר בין הפגישות כאשר מאוד מאוד קשה לי (כמובן בשעות סבירות ובגבולות הטעם הטוב)? האם זה חלק מהטיפול?
מה עושים כאשר אני "מוצפת"? איך המטפלת שומרת עלי שלא אשתגע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה על התגובה המהירה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין27/04/2013תודה על המחמאות. כפי שפירטתי לעיל, את אכן זקוקה לטיפול המשלב טכניקות CBT עם מרכיבים דינמיים ואחרים (כמו למידה רבה). מין המטפל רלבנטי רק במקרים שבהם הטראומה מקשה על הקורבן לתת אמון בגבר מטפל, ואז רצוי להתחיל את הטיפול עם מטפלת ולסיימו אצל מטפל. מקובל לאפשר למטופלים ליצור קשר עם המטפלים בין המפגשים (כחלק מהטיפול ובגבולות, כאמור, ואלה משתנים ממטפל למטפל). תשובות לשאלות כגון מה עושים כשאת מוצפת ואיך המטפלת שלך אמורה לשמור עליך שלא תשתגעי חורגות בהרבה מיריעת פורום אינטרנטי ומגלמות שנים של הכשרה וניסיון מקצועי (זו הסיבה שהצעתי לך ליצור איתי קשר טלפוני במקרה ויש לך שאלות נוספות). בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)