מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פחד מהמוותענת10/05/2013
שלום
מאז נולד בני הראשון אני חווה רגשות של פחד וחשש גדול מהמוות, זה מלווה בהרבה מחשבות מעציבות על המוות של ההורים שלי בעתיד או המוות שלי או של ילדי...
לדוגמה מחשבות על איך אני אחיה ללא ההורים שלי, איך לא אראה אותם יותר כל החיים, איך אוכל נפשית להמשיך הלאה, איך לאחר המוות לא אראה יותר את ילדי, לא אוכל להיות לצידם ולמעשה אנטוש אותם, ולאחר המוות לא אראה יותר את הורי ואחיי. ככל שאני חושבת על זה יותר יש לי לחץ בחזה וממש נכנסת לחרדה.
זה התחיל מאז נולד בני הראשון לפני שנתיים. אני בת 30. עכשיו בהריון שני.
לפני חודש אושפזתי בבית חולים בגלל מחלה, ההורים שלי ובעלי טיפלו בי במסירות ואהבה גדולה. מאז שיצאתי מבית החולים שוב עולים בי כל הזמן המחשבות האלו בתדירות גבוהה.
מה ניתן לעשות?
אני מניחה שמחשבות על המוות מלוות כל אחד, אבל בעלי אומר שהוא לא מבין למה אני בכלל חושבת על דברים כאלו שהוא לא חושב על זה בכלל. קשה לי לדבר על זה עם אנשים אחרים ובטח עם ההורים שלי כי אני ישר מתחילה לבכות מהמחשבות האלו.
מה לעשות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני רוצה להוסיף
ענת10/05/2013אני רוצה להוסיף שאני מאוד מאוד קרובה להורים שלי, כל הזמן איתם, במיוחד מאז שנולד הילד הראשון.
אני מאוד קרובה למשפחה שלי, לאחים שלי. ולמעשה המשפחה שלי היא הדבר הכי חשוב לי בחיים. לכן המחשבות האלו מציפות בי הרבה עצב ובכי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אני רוצה להוסיף - תגובה
ד''ר חיים היילפרין11/05/2013אני ממליץ לך לפנות למספר שיחות עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדה ופחדים בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)