תלות בטיפול

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• תלות בטיפול
    ....
    20/05/2013

עברתי טיפול מאוד מוצלח בגלל טראומות בעברי. בזכות הטיפול "יצאתי" מדיכאון ומאנורקסיה. משך הטיפול - 5 שנים. הבעיה היא שניסיתי להפסיק את הטיפול וההחמרה במצבי הייתה מיידית ואקוטית. לאחר 4 חודשים חזרתי לטיפול ומאז אני שלווה ורגועה.
    יש לציין שטוב לי בחיים - יש לי זוגיות טובה, עבודה שאני אוהבת אבל אני לא מסוגלת להיפרד מהפסיכולוג שלי. עצם הידיעה שיש לי שעה אחת בשבוע שהיא כולה שלי ובשבילי "מחזיקה" אותי. האם יש בכך פסול? האם זה אומר שהטיפול לא באמת מוצלח? האם לנסות להילחם בכך וכן להיפרד מהמטפל?
    יש לציין, שביני לבין הפסיכולוג יש קשר מאוד מאוד מיוחד. כיצד נפרדים מבן אדם כל כך משמעותי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תלות בטיפול

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תלות בטיפול - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    21/05/2013

ראשית, הפני שאלות אלה למטפל שלך - מדובר כמובן בנושא האמור להעסיק אתכם בעקרון עד לפרידה הסופית והמוצלחת (בשלב ראשון תוך התייחסות לנסיגה המשמעותית שחשת לאחר הפרידה). טכניקה נפוצה שתכשיר אותך בהדרגה לצאת לדרך עצמאית היא לרווח את המפגשים לקראת תום הטיפול (מאחד בשבוע לאחד בשבועיים, אחרי מספר חודשים לאחד בשלושה, בחודש וכו'). ואין כל פסול בהמשך הטיפול לאורך השנים בנסיבות שאת מתארת - עד שאת עצמך תרגישי שמיצית (ואז הפרידה תהיה קלה הרבה יותר). בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו