פחד ממגע

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• פחד ממגע
    דנה
    21/05/2013

שלום, אני בת 18 ובשנתיים האחרונות יש לי בעיה ממש מציקה של פחד ממגע.. זה כבר נהיה בלתי נסבל- אני נלחצת מכל מגע של גבר (אם זה אבא שלי, דוד שלי, בן דוד או ידיד) בצורה ממש קיצונית- אני נרתעת והלב שלי מתחיל לדפוק, קושי לנשום ולפעמים רעידות.
    יש לציין שאני לא זוכרת מקרה של פגיעה מינית אי פעם (להוציא הטרדה מינית מינורית ביותר שעברתי פעם על ידי בן משפחה).
    הדבר הזה ממש מפריע לי ואני לא מצליחה להבין למה זה, זהכבר מגיע למצב שאני לא מסוגלת לדבר ולהסתכל בעיניים, ורצים לי סרטים בראש של מה יכול לקרות.
    לאחרונה זה גם התרחב ליחסים שלי עם מורה שלי- שהיא בכלל אישה אז אני באמת לא מבינה מה הסיפור...
    אשמח לייעוץ והכוונה כי אני באמת לא מבינה מה קורה פה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד ממגע

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשמח לתשובה!

דנה
    23/05/2013

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד ממגע - תגובה

ד''ר אודי אורן
    25/05/2013

לדנה שלום,
    על בסיס מה שכתבת קשה לדעת מה מקור הבעיה שאת מתארת. אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה. טיפול כזה יוכל בסבירות גבוהה הן לברר את מקור הבעיה והן לעזור לך להתמודד איתה. מכיוון שאת מתארת בעיה ממוקדת שמתחילה להתרחב אני ממליץ לך לא להמתין.
    שתי השיטות המקובלות לטיפול בחרדות הן CBT ו-EMDR. תוכלי למצוא מטפלי CBT באתר אי"טה ומטפלי EMDR דרך אתר המרכז הישראלי ל-EMDR.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו