מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רסיטל+אלפרוקס, נא עזרתכםליבי28/05/2013
שלום ,
אני בחורה בת 24,יש לי כמה אנשים במשפחה(דודות,אבא שלי ואמא שלו) שלקו בגילי בערך בחרדה ומטופלים ע"י כדורים כבר כמה שנים.
סימפטומי החרדה שיש לי בעיקר הם : קשיי נשימה ושיעול טורדני יבש.
ב10.3.13 היתי אצל פסיכיאטרית פעם ראשונה בחיי והיא נתנה לי את התוכנית הבאה:
-שבוע ראשון: 10 מ"ג רסיטל ליום ו0.25 מ"ג אלפרוקס ליום
- שבוע שני : 10 מ"ג רסיטל ליום ובעת הצורך 0.25 אלפרוקס ליום(והיה צורך)
-שבוע שלישי והלאה עד הודעה חדשה: לעלות 20 מ"ג רסיטל ליום ולא לגעת באלפרוקס.
הבנתי כי האלפרוקס ממכר ,לכן החלטתי כי אטול רק בעת הצורך, יוצא מכך שבחודש הראשון היתי לוקחת בין 0.25 - 0.75 אלפרוקס.
בחודש השני התחלתי לקחת באמת במינון נמוך 0.25 -0.5 אלפרוקס ליום, ולאחרונה אפילו היה שבוע שלא לקחתי אלפרוקס כלל אבל עדיין היו לי קשיי נשימה אבל עם הקלה , פתאום קבלתי לאחר השבוע ללא האלפרוקס התקף חרדה קטן וחזרו לי השיעולים היבשים(!) רק שהפעם יותר מטרידים וקולניים .
חשל"צ כי עשיתי בדיקת תפקודי ריאות+CT חזה +בדיקת דם לשעלת והן יצאו תקינות למעט בדיקת הct חזה שבה גילו כי יש לי שרידים/זיהום דלקתי ונתנה לי במשך 10 ימים אנטיביוטיקה והיא לא עזרה, לכן היום ממש רופא המשפחה הגיע למסקנה כי הכל נובע מהחרדה ועלי לקחת מעתה והלאה 1 מ"ג אלפרוקס עד שארגיש מצויין כמו בעבר.
שאלותיי הן:
1. האם רופא משפחה יכול לקבוע כזה דבר בלי התיעצות מפסיכיאטרים?
2. האם עלי לקחת 1 מ"ג בבוקר בבת-אחת או שמא לחלק במשך היום?
3. האם יש מצב שלא אתמכר (ראו את שרשמתי מעלה , אני הצלחתי להתמודד עם 0.25 , לפעמים בין 0.25-0.5 ואפילו שבוע הצלחתי להיות בלי אלפרוקס)
תודה על תשובתכם, ליבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רסיטל+אלפרוקס, נא עזרתכם - תגובה
ד''ר חיים היילפרין28/05/20131. רופא המשפחה יכול לעשות זאת (מבחינת סמכותו המקצועית או החוק) אך ברור שהיה עליו להתייעץ עם הפסיכיאטרית המטפלת בך. עובדה זו עדיין תקפה וזה בדיוק מה שאת צריכה לעשות - צרי קשר עם הפסיכיאטרית שלך והתייעצי איתה לגבי המינון ובכלל.
2. בעקרון, את יכולה לקחת מ"ג אחד או לחלק אותו במשך היום.
3. סכנת ההתמכרות עולה רק לאחר שימוש סדיר של למעלה משבועיים-שלושה.
4. חבל בכלל שאת לוקחת כדורים נוגדי חרדה במקום לגשת לטיפול פסיכולוגי (שיחתי) ולהיפטר מהבעיה אחת ולתמיד - התרופות אמנם מקלות על התסמינים (במקרה הטוב) אך אינן מטפלות בשורש הבעיה ובגורמים לה, ומסיבה זו עלולות אף לקבע אותה, ויש להן גם השפעות לוואי לא פשוטות. הטיפול המומלץ בחרדה הוא טיפול קצר מועד אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
ליבי28/05/2013שלום,
תודה על תשובתך ,
לקחתי לתשומת ליבי לנסות את השיטה שאמרת עם הפסיכולוג הקליני ,אבל הפסיכיאטרית שלי אמרה לי שזה לא יעזור אלא לנסות משהו oct משהו כזה , מה אתה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין29/05/2013...אני חולק על הפסיכיאטרית שלך, מן הסתם, ולא ברור לי מה זה טיפול ב-OCT - אולי היא התכוונה ל-CBT? אבל אם היא כיוונה ל- CBT (או בחצי תרגום לעברית, טיפול בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית), הרי זה בדיוק מה שהצעתי לך לעשות (ואז לא ברור למה היא חושבת ש"זה לא יעזור")...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)