תאונת דרכים שנייה

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• תאונת דרכים שנייה
    שלום
    31/05/2013

שלום, זאת הודעה שכתבתי כאן בפורום לפני חודש וחצי בערך-

שלום,
    לפני בערך שנה וחצי חוויתי תאונת דרכים, לא אני נהגתי באוטו, הייתי מאחורה והיו איתי באוטו עוד שני חברים. בזמן התאונה ואחריה לא הייתי לחוץ, הייתי אפילו רגוע.
    בערך שבוע לאחר התאונה התחילו לי בחילות קלות שהתחזקו עם הזמן, ואחרי כמה זמן שלא עברו התחלתי תהליך של בדיקות.
    שום בדיקה לא מצאה סיבה לבחילות שלי, ובמשך שנה שלמה עברתי המון בדיקות ורופאים ואף אחד לא מצא את הסיבה. במהלך הזמן הזה רק התחלתי יותר ויותר לחשוש לבריאות שלי, הבחילות גם התחזקו ולא היה תאבון, ירדתי המון במשקל, נסגרתי יותר בבית, התחלתי נורא לפחד מכל דבר, והתחלתי גם להרגיש פחות טוב. כאבי צאוור וגב. הרגשתי נורא עצבני ומתוח, הרגשתי שכל זה נורא ולא אמיתי, לא מצליח להתרכז לחשוב כמו שצריך עייפות נוראה.
    אחרי בערך שנה הגעתי לפסיכיאטר, הוא אמר שמה שקרה זה כנראה שהתאונה יצרה אצלי טראומה, והגוף ניסע להוציא את התחושות האלה דרך הבחילה.
    ואז הותחל טיפול עם 10 מילגרם ציפרלקס.
    היום המצב שלי הרבה יותר טוב, הבחילות עברו אני פחות מתוח ועצבני, אבל עדיין יש תחושה שכל זה לא אמיתי זה נראה לי מאוד מוזר הכל, אני עדיין נורא דואג לבריאות שלי וכל דבר קטן ישר גורם לי להלחץ ולהכנס לפורומים רפואיים ולבדוק מה לא בסדר.
    נורא קשה לי להשתחרר מכל מה שעבר עליי בשנה האחרונה הזאת, ואני מרגיש שזה לא נותן לי להתקדם ומעציב אותי נורא. אני מספר את כל התחושות האלה לפסיכיאטר, אבל אני עדיין לא מרגיש שהוא מצליח לעזור לי ממש.
    מה אפשר לעשות עם כל זה ? למי לפנות?

תודה רבה !

היום, עברתי עוד תאונת דרכים. הפעם אני נהגתי באוטו, באתי לעשות פרסה ומישהו נכנס בי בצד של האוטו, הייתי עם ידידה בתוך האוטו. האוטו קיבל מכה חזקה, והכריות אוויר נפתחו. לשנייה חשבתי שזה מוזר שזה קורה לי שוב, ואני נהג טוב, וזה פשוט מוזר, אבל לא פחדתי. החבר של הנהג שנכנס בי יצא מהאוטו והתחיל לקלל אותי, למרות זה לא נכנסתי לפאניקה, לא מההתנהגות שלו ולא מהתאונה, ישר הרגעתי אותו, עצרתי את האוטו בצד. בדקתי שהידידה שלי בסדר כי היא הייתה בלחץ וניסיתי להרגיע אותה, ואז התחלתי לדבר עם הנהג וחבר שלו, הרגעתי אותם ובדקתי שהם בסדר. החלפנו פרטים ובערך שעה וחצי היינו שם והתעסקנו בזה, למרות הכל לא נכנסתי ללחץ מהתאונה , לא פחדתי, ותפקדתי ממש בסדר גמור התנהלתי ממש כאילו לא קרה משהו רציני וטיפלתי בהכל, אני בן 18 .
    בתאונה הקודמת הפסכיאטר אמר שהגוף, והאופי שלי נותנים לי ברגעי לחץ כאלה רגיעה ושליטה כדי לשמור עליי, אבל לאחר כמה זמן התחושות שהיו אמורות לעלות לי בתאונה יעלו.
    השאלה שלי מה זה אומר עליי איך שהתנהגתי, האם באמת תיהיה לי תגובה מאוחרת, איך אני דואג שזה לא יקרה ? ולמה אני צריך לשים לב או לראות כסימן אזהרה ?

תודה רבה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תאונת דרכים שנייה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תאונת דרכים שנייה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    02/06/2013

שלום רב,
    כמובן שאין דרך לדעת האם התגובה תהיה דומה או שונה. רק בדיעבד נוכל לדעת.
    מצד שני, על בסיס העבר, אתה נמצא בקבוצת סיכון לחוות דבר שנקרא תגובה פוסט טראומטית מאוחרת.
    אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בנושאי טראומה שנקרא EMDR. תוכל למצוא מטפל מתאים דרך אתר המרכז הישראלי ל-EMDR.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה !

תודה
    08/06/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו