מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדות משתקותאירה15/06/2013
שלום רב,
אני בת 30, אמא לילד ונשואה באושר.
סובלת מחרדות בריאות מאז ההריון, כחומר כבר 5 שנים.
הייתי מטופלת בציפרלקס וריספונד, לפני כמה חודשים הוחלף הטיפול לויפאקס.
בשנה האחרונה מצבי מאוד החמיר. אם פעם הייתי סובלת מהתקף חרדה פעם בכמה חודשים, אז נכון להיום, החרדה לא עוברת.
אני לא מפסיקה לחפש מחלות באינטרנט, ע ושה המון בדיקות כדי לצאת מהפחד ובינהם גם בדיקות לא הכי פשוטות, כמו ct, MRI,מיפויים וכו'.לפני כמה חודשים התחלתי להשתעל (אני מעשנת), לאחר כמה שעות באינטרנט הבנתי שיש לי סרטן ריאות, חודש הייתי בסטרס נוראי, עשיתי אין ספור צילומי חזה, וכאשר רופא משפחה סירב לתת לי הפניה לct ריאות, בטענה שאין לזה שום סיבה, פשוט עשיתי את הבדיקה באופן פרטי, ללא צורך בהפניה מהרופא.
אחרי כמה ימים ממש, גיליתי אצלי מחלה אחרת והכל התחיל מהתחלה.
נכון להיום, כבר מספר ימים אני סובלת וכאבי ראש ובחילות, מיותר לציין שאיבחנתי אצלי גידול במח, למרות שלפני שלושה חודשים עקב בעיה אחרת עברתי בירור מקיף שכלל MRI מוח תקין לחלוטין.
מאז שקראתי על הסימפטומים אני מפחדת להירדם כי כתוב שכאבי ראש מחמירים בלילה ולקראת הבוקר.
גם כשאין לי בחילות אני מפחדת לאכול, כדי לא להקיא.
האם עלי לעבור שוב פעם בירורים כמו MRI מוח?
מה לעשות?
למה תמיד אצלי כל התסמינים שאני מרגישה מתאימים למחלות סופניות ובעיקר אונקולוגיות?
אשמח לקבל תשובה, כי אני פשוט לא מסוגלת יותר לחיות ככה.
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדות משתקות - תגובה
ד''ר אודי אורן15/06/2013לאירה שלום,
כפי שאמרת, את סובלת מחרדת בריאות. אנשים שסובלים מחרדות כאלו לא יעסיקו את עצמן במחלות קלות כמו שפעת או קלקול קיבה, אלא תמיד ילכו למחלות קשות/טרמינליות כי אחרת הם לא יצליחו להפחיד את עצמם.
אין ספק שהטיפול התרופתי אינו מספיק, ואת זקוקה גם לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדות. שני הטיפולים המקובלים הם CBT ו-EMDR. טיפולים אלו יוכלו להקל עלייך באופן משמעותי.
תוכלי למצוא מטפלי CBT באתר אי"טה ומטפלי EMDR דרך אתר מכון EMDR ישראל.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)