מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קושי לנשום עמוק מזה שלושה שבועותאייל21/08/2013
שלום לצוות הפורום.
אני בן 25, בריא בד"כ.
לפני כשלושה שבועות חזרתי לבצע אימוני ריצה לאחר כשנה שבה לא ביצעתי כאלה. באימון השני, כשעה לאחר שחזרתי הביתה, חשתי כאבים בחזה (סביר שמתיחת שריר בגלל מאמץ יתר). בנוסף, חל אצלי צורך בלתי מוסבר לקחת נשימה עמוקה כל כמה דקות. בהנחיית רופא המשפחה ערכתי בדיקת א.ק.ג, בדיקת מאמץ וכן צילום חזה - הכל היה תקין. ביצעתי בדיקת דם בתחילת השבוע והכל היה תקין למעט חריגות לא משמעותיות בכדוריות הלבנות (קצת נמוך) וברמת הברזל (קצת גבוה). נוסף על כך, בימים האחרונים אני חש חולשות, תחושה מוזרה בבטן של חולשה, לעיתים סחרחורות, ואני ממש יכול להרגיש שהלב שלי פועם לפעמים (גם במצב של מנוחה). החל מהבוקר, כאשר אני לוקח נשימה עמוקה אני מרגיש מעט כאב בגב העליון. כמו כן, לעמים מרגיש כאב נקודתי באזור החזה שחולף מהר אך הכאב מלפני כשלושה שבועות חלף. אציין שכל הסיטואציה הזו מלווה במחשבות לא טובות. בעבר מאוד חששתי ממחלה מסוימת ונבדקתי לגביה מספר פעמים, ולעיתים אף ללא צורך של ממש להיבדק.
מאחר וכל הבדיקות יצאו תקינות, אני חושש שאולי "הכל בראש" ושוקל לבקש מרופא המשפחה הפניה לגורם המתמחה בבריאות הנפש. ייתכן שלחץ נפשי כלשהו גורם לצורך המוזר לנשום עמוק ולכאבים המוזרים שאני חש בגב ובחזה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קושי לנשום עמוק מזה שלושה שבועות - תגובה
ד''ר אודי אורן21/08/2013לאמיר שלום,
אתה סובל מתסמינים ברורים של הפרעת חרדה קלה יחסית המתמקדת בחששות סביב נושאי בריאות. הסיכוי שמדובר בבעיה גופנית הינו נמוך ביותר, ביחוד לאחר שהבדיקות לא העלו ממצאים משמעותיים.
אני ממליץ לך לחזור לפעילות פיזית הדרגתית, לתרגל תרגילי הרפיה פעם/פעמיים ביום, וכאשר אתה שם לב לתחושה פיזית כזו או אחרת להזכיר לעצמך שזה סימן שאתה חי והגוף שלך פועל.
במידה ותוך שבועיים-שלושה לא תרגיש הקלה משמעותית, אני ממליץ לך לפנות לטיפול CBT או EMDR.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)