מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אני חושב שאני עומד למות, או לפחותלא יודע מה זה23/08/2013
מתקרב לזה...
יש לי בעיות קשות עם הנשימה!לבעיות הללו אין שום שחר ושום סיבה:מערכת הנשימה תקינה לחלוטין,דופק הלב נמוך מאוד,אני פעיל ספורטיבית ודווקא כאשר אני מקיים פעילות ספורטיבית בעיות הנשימה נעלמות.מדובר בבעיית נשימה מוזרה, וברור שהיא נובעת מחרדה ומהתעמקות בחרדה.זה התחיל בכך שנשמתי רגיל ולפתע הרגשתי שאין לי אוויר בלי סיבה, אז נשמתי עמוקות וככה כמה פעמים והרגשתי שאין לי אוויר, אך הנשימה התבצעה כרגיל.שום קשיי נשימה(אין קושי בהכנסת האוויר, רק בהרגשת הסיפוק מהאוויר).עכשיו מה שקורה זה שאני ממש נושם יותר מידי,ואני פשוט לא יודע כמה צריך לנשום.אני מרגיש שאני מתאמץ יתר על מידה,ואפילו מידי פעם מופיעים כאבים בבית החזה בעת נשימה עמוקה.אני מרגיש הנשימה לא טבעית כלל , אני לא מצליח להרגיש סיפוק מהנשימה.הדבר מקשה עליי מאוד.כאשר אני הולך לישון ואני מרוכז בנשימה, אז בכלל התופעות מחמירות. אני לא יודע כמה ואיך לנשום!בד ובבד, יש לי בעיות אכילה שנובעות מהנשימה.בכל בליעה שלי אני מפחד להיחנק ולכן בכל פעם שאני בולע לפעמים אני לא מצליח לנשום ויש לי בעיות קשות בתמרון בין הבליעה לבין הנשימה.כמעט בכל ארוחה אני בטוח שאני נחנק ואז הדופק עולה ואני כביכול לא מצליח לנשום.אני לא יודע מה לעשות...
אני מטופל בפריזמה מזה כמעט שנתיים וטופלתי גם אצל פסיכולוגים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני חושב שאני עומד למות, או לפחות - תגובה
ד''ר אודי אורן24/08/2013שלום רב,
אין לך בעית נשימה. יש לך בעיית חרדה.
ההוכחה היא שכאשר אתה בפעילות ספורטיבית (אתה עסוק במשהו שממקד אותך בגוף) הבעיה נעלמת, וכאשר אתה מאפשר למחשבות בראש להיות במוקד, הבעיה חוזרת.
אנא פנה למטפל המתמחה ב-CBT או EMDR. תוכל למצוא מטפלי CBT באתר אי"טה, ומטפלי EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR.
אני מעריך שטיפול ממוקד בחרדה יוכל לעזור לך להתמודד עם הקושי שלך.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)