מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה למרות טיפול תרופתיניקול08/09/2013
אני סובלת מחרדות ואגורפוביה כבר כמה שנים.
מטופלת בסרוקסט 20 מ״ג , כל פעם שנסתי להפסיק את הטיפול התרופתי החרדות חזרו
עכשיו ללא הפסקה של הטיפול חזרו החרדות ואני מאוד סובלת ( החרדות חזרו לאחר התקף מיגרנה חזק שבו התבלבלו לי המילים, ונלחצתי מאוד).
מאז אני בחרדה נוראית שאני אאבד את הזיכרון.
בקשתי מרופאת המשפחה להגדיל את המינון של התרופה בעוד 10 מ״ג איך אני לא מרגישה שיפור (ניסתי להעלות מינון במשך ארבע ימים איך אין שיפור)
שכמה ימים לפניי שהחרדות חזרו קיבלתי מבית המרקחת תרופה גינרית של סרוקסט אני לא זוכרת את שמה, אך כשחזרו החרדות ישר קניתי את הסרוקסט שאני רגילה אליו.
רציתי לדעת למה למרות הטיפול התרופתי חזרו לי החרדות
והאם עליה במינון לוקחת זמן להשפיע והאם יש תופעות לוואי לעליה במינון
אשמח לכל יעוץ או הכוונה אני מיואשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחייבת לציין
ניקול08/09/2013שכמה ימים לפניי שהחרדות חזרו קיבלתי מבית המרקחת תרופה גינרית של סרוקסט אני לא זוכרת את שמה, אך כשחזרו החרדות ישר קניתי את הסרוקסט שאני רגילה אליו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חרדה למרות טיפול תרופתי - תגובה
ד''ר חיים היילפרין09/09/2013החרדות חזרו שכן הטיפול התרופתי מעולם לא טיפל בשורש הבעיה. כפי שציינתי בפורום זה מספר פעמים, הטיפול התרופתי אינו הטיפול הראשוני המומלץ לחרדות - התרופות אמנם מקלות על התסמינים (במקרה הטוב) אך כאמור אינן מטפלות בשורש הבעיה ובגורמים לה (ולכן עלולות אף לקבע אותה), ויש להן גם השפעות לוואי לא פשוטות. הטיפול המומלץ בחרדות הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) עם פסיכולוג קליני המטפל בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, ואשמח לעזור לך בזה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול תרופתי הוא לא תמיד יעיל
שילה17/09/2013גם בטיפול קוגנטיבי התנהגותי נמצא כי יש כאלה שמגיבים אליו טוב ויש כאלה שפחות. ממליצה לך אולי לבדוק שיטות אחרות לטיפול בחרדות שאת מתארת.
אחותי הקטנה סבלה גם היא שנים מאגורפוביה והיום היא מטופלת אצל *** ההודעה נערכה - נא לא להעלות הודעות שיש בהן פרסום ישיר או עקיף לגוף מסחרי ***.
אני באמת ממליצה לך לבדוק את העניין. תרופות הן אמנם הפתרון הכי זמין ו'בטוח' , אבל כשאני רואה את אחותי היום סוף סוף יוצאת מהמצב שהייתה בו אני בטוחה כי יש גם דרכים אחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרינת
ניקול18/09/2013אשמח אם תכתבי לי למייל איך אחותך טיפלה בבעיה, דרך איזה מטפל ,איזה טיפול והכל.
תודה רבה
נ.ב.
ומה מצבה היום :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)