מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה ארוכהיוסי22/09/2013
אם מתבגר כבר שבועיים לא מתנהג כרגיל בעקבות טרואמה שקרתה לו זה נקרא חרדה? הוא לא חוזר לעצמו כבר שבועיים!!! הוא ילד בדר"כ חכם שנון מצחיק. ועכשיו הוא מלא פחדים בוכה צוחק וכו' מלא פחדים שלא אופיייניים לו. אני מת בדאגה. מתי הוא יחזור לעצמו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדה ארוכה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין23/09/2013לא צריך לדאוג, יוסי - אתה מתאר התנהגויות אופייניות לנפגעי טראומה. עם זאת, בנך זקוק לתמיכה והכוונה וכדאי לך לפנות איתו למספר שיחות אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרחבת השאלה
יוסי23/09/2013יש לי אח מוצלח ביותר הבן 17, מספר אחת בכיתה. לפני שבוע הוא היה באזור שהיה תאונת דרכים וראה את המת ואת הפצועים. מאז הוא מתנהג בצורה שונה ממה שהוא תמיד. הוא בוכה ואח"כ צוחק, צועק שהוא עומד למות, שר, מתנשם, הוא שבוע שלם מוזר , לא חוזר לעצמו. הוא הלך לפסיכיאטר שנתן לו כדור בערב וככה זה שבוע. הפסיכיאטר אמר שזה חרדה. אבל חרדה זה לא משהו שאורך 20 דקות ואז חוזרים להיות רגיל? אז למה הוא לא חוזר לעצמו?
אני חושש מאוד לאחי. האם זה נקרא חרדות ? זה עובר???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הרחבת השאלה - תגובה
ד''ר אודי אורן23/09/2013ליוסי שלום,
כמו שנאמר, זאת אינה חרדה אלא תגובה פוסט טראומטית. הטיפול בתגובות כאלו איננו טיפול תרופתי. אני ממליץ לשקול ברצינות להפסיק את הטיפול התרופתי ולפנות לטיפול ממוקד בפוסט טראומה. הטיפולים המקובלים הינם EMDR ו-CBT. תוכל למצוא מטפלים באתר המרכז הישראלי ל-EMDR ובאתר אי"טה.ממליץ בחום על טיפול פסיכולוגי ממוקד במקום תרופות. בהצלחה וחג שמח, אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)