חרדה ארוכה

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• חרדה ארוכה
    יוסי
    22/09/2013

אם מתבגר כבר שבועיים לא מתנהג כרגיל בעקבות טרואמה שקרתה לו זה נקרא חרדה? הוא לא חוזר לעצמו כבר שבועיים!!! הוא ילד בדר"כ חכם שנון מצחיק. ועכשיו הוא מלא פחדים בוכה צוחק וכו' מלא פחדים שלא אופיייניים לו. אני מת בדאגה. מתי הוא יחזור לעצמו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה ארוכה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה ארוכה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    23/09/2013

לא צריך לדאוג, יוסי - אתה מתאר התנהגויות אופייניות לנפגעי טראומה. עם זאת, בנך זקוק לתמיכה והכוונה וכדאי לך לפנות איתו למספר שיחות אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרחבת השאלה

יוסי
    23/09/2013

יש לי אח מוצלח ביותר הבן 17, מספר אחת בכיתה. לפני שבוע הוא היה באזור שהיה תאונת דרכים וראה את המת ואת הפצועים. מאז הוא מתנהג בצורה שונה ממה שהוא תמיד. הוא בוכה ואח"כ צוחק, צועק שהוא עומד למות, שר, מתנשם, הוא שבוע שלם מוזר , לא חוזר לעצמו. הוא הלך לפסיכיאטר שנתן לו כדור בערב וככה זה שבוע. הפסיכיאטר אמר שזה חרדה. אבל חרדה זה לא משהו שאורך 20 דקות ואז חוזרים להיות רגיל? אז למה הוא לא חוזר לעצמו?
    אני חושש מאוד לאחי. האם זה נקרא חרדות ? זה עובר???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרחבת השאלה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    23/09/2013

ליוסי שלום,
    כמו שנאמר, זאת אינה חרדה אלא תגובה פוסט טראומטית. הטיפול בתגובות כאלו איננו טיפול תרופתי. אני ממליץ לשקול ברצינות להפסיק את הטיפול התרופתי ולפנות לטיפול ממוקד בפוסט טראומה. הטיפולים המקובלים הינם EMDR ו-CBT. תוכל למצוא מטפלים באתר המרכז הישראלי ל-EMDR ובאתר אי"טה.ממליץ בחום על טיפול פסיכולוגי ממוקד במקום תרופות. בהצלחה וחג שמח, אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו