snri ssri באמת לא מפתחות תלות?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• snri ssri באמת לא מפתחות תלות?
    jk
    05/10/2013

במשך שנתיים לקחתי את התרופה ויאפקס למרות שהשפעה שלה הייתה מועטה. מאז שהפסקתי בהדרגה ובאיטיות לקחת את התרופה. כבר שלושה חודשים יש לי דיכאון וחרדה חריפים והרבה יותר חזקים ממה שהיה לפני תחילת הטיפול. בהתחלה חשבתי שפשוט אולי אני ככה כאשר אני בלי התרופה.
    וזה סימן ליעילות של התרופה עליי. וצריך לחזור אליה כי היא עוזרת לי מאוד. אבל אני יודע שלפני תחילת הטיפול העוצמות של החרדה והדיכאון לא היו כל כך חזקים. אני זוכר איך הייתי לפני. אני מרגיש כאילו פיתחתי תלות לתרופה. ועכשיו יעברו עוד כמה חודשים עד שאני אחזור להיות כמו שהייתי פעם.(עם חרדות מתונות יותר) למרות שכל הרופאים טוענים שהתרופות האלו לא יוצרות תלות אני חושב שכן עובדה שמעולם לא הרגשתי כל כך נורא סתם כך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    snri ssri באמת לא מפתחות תלות?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• snri ssri באמת לא מפתחות תלות? - תגובה

ד''ר אודי אורן
    06/10/2013

שלום רב,
    אתה מתאר תופעה שכבר שמעתי עליה קודם.
    הרופאים אומרים את מה שחברות התרופות אומרות על בסיס מחקר, אבל יש יוצאים מן הכלל ויש תלות פסיכולוגית.
    מציע להתייעץ עם הרופאים שטיפלו בך, ולשקול פניה לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה כמו CBT או EMDR.
    בהצלחה
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו