טיפול בטראומה

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• טיפול בטראומה
    ....
    29/10/2013

עברתי טראומה. יש לי 3 שאלות בנוגע לטיפול (מתלבטת אם להיכנס "להרפתקה" הזו שנשמעת לי מסוכנת):
    1) האם תלות בטיפול יכולה להיות משהו תורם, מגדל ומעצים? לתפיסתי, יש משהו מסוכן מאוד בפיתוח תלות במטפל ובהזדקקות לו. האם זה לא דומה להתמכרות?
    2) האם זה לגיטימי לשלוח מייל או סמס בין פגישות (באופן סביר ולא באופן מציף וחודרני) על מנת להיעזר במטפל כאשר לא מצליחים לווסת רגשות לבד או שפשוט מרגישים לבד וזקוקים לכמה מילות הרגעה מן המטפל?
    3) האם זה לגיטימי להמשיך בקשר הטיפולי גם לאחר שמטרות הטיפול הושגו? קשר שמטרתו תמיכה וחיזוק?

מעוניינת לשמוע את דעתכם האישית בתור מטפלים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בטראומה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בטראומה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    29/10/2013

שלום רב,
    1) תלות בטיפול/מטפל אינה דבר חיובי. קשר טיפולי יכול להיות דבר תורם ומעצים.
    2) זה תלוי במטפל. הרבה מטפלים יגידו שזה מאד לגיטימי ואחרים יתנגדו. אין חוקים.
    3) בהחלט לגיטימי.
    בהצלחה
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מענה לשאלות והמלצה

דבורה
    30/10/2013

אני חושבת שכבר התחלת להכנס להרפתקאה הזאת בחצי רגל, משום שהחשיבה על טיפול היא למעשה תחילתו..
    תלות מעצם הגדרתה טומנת בחובה אלמנטים שעלולים להזיק. ההזדקקות המוחלטת למישהו אחר וחוסר היכולת להתמודד לבד... קצת כמו התמכרות. מצד שני, יש שלבים מסויימים בטיפול שאולי זה נכון וכמובן שהכל זה שאלה של מידה ומינונים.
    הקשר עם המטפל הוא תלוי במטפל עצמו. יש כאלו שיאפשרו את זה, ויש כאלו שלא.
    טיפולים רבים ממשיכים בפורמט של פגישות/שיחות תחזוקה שמטרתם לתת תמיכה ולחזק את המטופל, גם כאשר הטיפול עצמו מסתיים.
    נראה מהשאלות שלך שאת עסוקה קצת בכמה המטפל שלך יהיה זמין עבורך. לא רשמת מהיכן את, ומהי הטרואמה שעברת על כן אמליץ לך בכלליות על פרופ' *** ההודעה נערכה - נא לא להעלות תכנים שיש בהם משום פרסום ישיר או עקיף לגוף מסחרי*** שמקבל ברמת אביב. יש לו מרפאה עם צוות מאוד מכיל ומתאימים שם את הטיפול לצרכים שלך. ממליצה לך לברר שם... נראה לי שתוכלי לקבל שם את מה שאת צריכה.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו