מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול בטראומה....29/10/2013
עברתי טראומה. יש לי 3 שאלות בנוגע לטיפול (מתלבטת אם להיכנס "להרפתקה" הזו שנשמעת לי מסוכנת):
1) האם תלות בטיפול יכולה להיות משהו תורם, מגדל ומעצים? לתפיסתי, יש משהו מסוכן מאוד בפיתוח תלות במטפל ובהזדקקות לו. האם זה לא דומה להתמכרות?
2) האם זה לגיטימי לשלוח מייל או סמס בין פגישות (באופן סביר ולא באופן מציף וחודרני) על מנת להיעזר במטפל כאשר לא מצליחים לווסת רגשות לבד או שפשוט מרגישים לבד וזקוקים לכמה מילות הרגעה מן המטפל?
3) האם זה לגיטימי להמשיך בקשר הטיפולי גם לאחר שמטרות הטיפול הושגו? קשר שמטרתו תמיכה וחיזוק?
מעוניינת לשמוע את דעתכם האישית בתור מטפלים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול בטראומה - תגובה
ד''ר אודי אורן29/10/2013שלום רב,
1) תלות בטיפול/מטפל אינה דבר חיובי. קשר טיפולי יכול להיות דבר תורם ומעצים.
2) זה תלוי במטפל. הרבה מטפלים יגידו שזה מאד לגיטימי ואחרים יתנגדו. אין חוקים.
3) בהחלט לגיטימי.
בהצלחה
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמענה לשאלות והמלצה
דבורה30/10/2013אני חושבת שכבר התחלת להכנס להרפתקאה הזאת בחצי רגל, משום שהחשיבה על טיפול היא למעשה תחילתו..
תלות מעצם הגדרתה טומנת בחובה אלמנטים שעלולים להזיק. ההזדקקות המוחלטת למישהו אחר וחוסר היכולת להתמודד לבד... קצת כמו התמכרות. מצד שני, יש שלבים מסויימים בטיפול שאולי זה נכון וכמובן שהכל זה שאלה של מידה ומינונים.
הקשר עם המטפל הוא תלוי במטפל עצמו. יש כאלו שיאפשרו את זה, ויש כאלו שלא.
טיפולים רבים ממשיכים בפורמט של פגישות/שיחות תחזוקה שמטרתם לתת תמיכה ולחזק את המטופל, גם כאשר הטיפול עצמו מסתיים.
נראה מהשאלות שלך שאת עסוקה קצת בכמה המטפל שלך יהיה זמין עבורך. לא רשמת מהיכן את, ומהי הטרואמה שעברת על כן אמליץ לך בכלליות על פרופ' *** ההודעה נערכה - נא לא להעלות תכנים שיש בהם משום פרסום ישיר או עקיף לגוף מסחרי*** שמקבל ברמת אביב. יש לו מרפאה עם צוות מאוד מכיל ומתאימים שם את הטיפול לצרכים שלך. ממליצה לך לברר שם... נראה לי שתוכלי לקבל שם את מה שאת צריכה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)