התקף חרדה?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• התקף חרדה?
    יעל
    07/11/2013

שלום, אני בת 18 ומזה שנה וחצי סובלת מרגעים נוראיים של ״פאניקה״ ( סתם תיאור שלי את המצב, אף פעם לא קיבלתי חוות דעת ממישהו), יש תקופות שכל יום, יש תקופות שפחות. ההתקפים מלווים בקוצר נשימה, תחושה עמוקה של ייאוש וריקנות, בחילות, סחרחורות ומחשבות על מוות.
    תקופה ארוכה שלא היה לי מקרה כזה, אבל היום בזמן נסיעה באוטו תקפה אותי בחילה חזקה, התקשיתי לנשום ומרוב ניסיון לנשום גרמתי לעצמי סחרחורת. התחושה היתה תחושה נוראית של מועקה ומן גוש בגרון, וכאילו העולם סוגר עלי ואין מקום לתקווה.. העניין נמשך רבע שעה אבל עד עכשיו אני מרגישה מושפעת מזה.. האם זה התקף חרדה? ואם כן מה אפשר לעשות בנידון?
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התקף חרדה?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקף חרדה? - תגובה

ד''ר אודי אורן
    07/11/2013

ליעל שלום,
    כן, בסבירות גבוהה מדובר בהתקף חרדה.
    בהנחה שאת בחורה בריאה קשה לי להאמין שמדובר במשהו אחר.
    אם את רוצה להיות בטוחה דברי עם רופא המשפחה שלך.
    בהנחה שמדובר בחרדה אני ממליץ לך לפנות לקבלת טיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה.
    שתי השיטות המקובלות הו CBT ו-EMDR. תוכלי להעזר בפרק זמן קצר יחסית.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

אריאלה
    11/11/2013

נשמע שמדובר בהתקף חרדה אך כיוון שאינני רופאה או מומחית וגם לא מתיימרת להיות (רק אחת שעברה התקפים דומים). קראתי על שיטה בשם DTMS (ואשמח אם גם המומחה יוכל להגיב עליה באותה הזדמנות) זה בעצם גירוי מגנטי עמוק שקיבל אישור לשימוש בארץ לפני שנה וחצי ומטפלת בבעיות של דיכאון, חרדה, טראומה ועוד.
    רפואה שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    11/11/2013

DTMS אינו מוכר כטיפול אפקטיבי בחרדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעל שלום,

מכון חיבורים
    11/11/2013

הפרעת פאניקה הינה תחושת פחד המועצמת באופן משמעותי לכדי התקף עז אם כי חולף של חרדה קשה ותחושת אימה, גם במצבים לא מאיימים כלל. התקף פאניקה יכול להופיע באופן פתאומי לחלוטין בכל סיטואציה שהיא, הוא מלווה בתסמינים פיזיים לא נעימים ועלול לעלות בתדירות.

התופעות הנפוצות יותר בזמן התקף הן: קשיי נשימה, הזעה קיצונית בכל מיני אזורים בגוף, קשיים בנשימה עד תחושת חנק של ממש, רעידות בלתי נשלטות וצמרמורות, סחרחורת ודפיקות לב מואצות.

ניתן לטפל בחרדות באמצעות טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT) הפועל לצמצום עד חיסול ההפרעה בשני מישורים:
    1. טיפול קוגניטיבי – הוא המישור החשיבתי. בשיחות עם המטופל מזוהים דפוסי מחשבה ואמונות פנימיות בעיתיות לגבי ההתקף כמו התחושות שהוא עומד למות או מאבד את שפיותו. מתמקדים בהחלפת המחשבות הקשות במחשבות יעילות מחוברות למציאות המסייעות להפחתת חווית האימה.
    2. טיפול התנהגותי – בליווי הטיפול הקוגניטיבי, מטופלים גם המקומות והמצבים המהווים גירוי להתפרצות ההתקפים או לפחות נתפסים כך על ידי המטופל. באופן הדרגתי מקבל המטופל כלים להתמודדות עם חשיפה למקומות או סיטואציות אלו, ובשילוב עם טכניקות הרפייה שונות הוא לומד להתמודד עם ההתקפים ולהחזיר לעצמו את השליטה בחיים.

בברכה,
    צוות מכון CBT

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו